avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Albinele in sat
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Albinele in sat

Buna ziua! Am si eu o nelamurire. Credeti ca este normal ca vecinul sa tina 65 de stupi de albine in sat? Toti vecinii suntem revoltati deoarece albinele ne-au invadat curtile. Am luat legatura cu proprietarul si ne-a spus sa nu ne mai dam cu parfum si sa nu mai punem apa la pasari ca asta le atrage! Este normal asa ceva? Ce ma sfatuiti sa fac?
Ultima modificare: Marți, 6 Mai 2014
EmiliaMarina, utilizator
Cel mai recent răspuns: EmiliaMarina , utilizator 14:02, 16 Mai 2014
Cateva sfaturi gasiti aici: [ link extern ]
Indiferent unde ar fi amplasati stupii, in sat sau departe de sat, albinele zboara la multi Km distanta de stupi pentru a culege nectarul florilor.
Probabil in sat sunt multi pomi in floare si flori prin gradini, motiv pentru albine sa se inghesuie, sa culeaga nectarul florilor.
Am rezolvat problema 95%. =D> Am fost la politia locala si la primar, si au chemat Asociatia Apicultorilor. I s-a spus proprietarului stupilor ca daca o singura plangere o sa mai existe, o sa il dea afara din sat cu stupii. :thumbup:
"Solutia" politiei si a primarului este cel putin ciudata, ca si cum apicultorul ar fi "dirijat" cu rea intentie albinele din stupi spre sateni. Personal, cred ca au vrut sa scape de dvs.
Pai la tupeul mizerabil pe care il avea acest apicultor.....ne spunea sa nu mai punem apa la pasari ca din aceasta cauza vin albinele la noi. Si sa nu ne mai dam cu parfum ca albinele vin dupa miros. Pai se poate asa ceva?!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am drepturi am in curtea mea? stupina la vecinul de alaturi alanda alanda Buna ziua, Va relatez pe scurt o problema cu care ma confrunt. Sunt proprietara unei case la tara. Casa are curte, gradina de legume si livada. Ca vecin am ... (vezi toată discuția)
Ce drepturi am in curtea mea? alanda alanda Locuiesc la curte, in mijlocul unei localitati. Am un copil alergic la intepaturi de insecte. De 10 ani il rog pe vecinul meu care detine un jur de 50 de stupi ... (vezi toată discuția)