avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Cultură generală Cine stie? De ce fac albinele miere?
Discuție deschisă în Cultură generală

Cine stie? De ce fac albinele miere?

?????????? =D>=D>=D>=D>
Cel mai recent răspuns: BOGDAN EUGEN , utilizator 16:57, 15 Septembrie 2012
Din acelasi motiv pentru care oamenii merg la serviciu desi nu le place prea tare acest lucru
Asta e meseria lor,de a poleniza florile si producand miere.
Asa cum greierii au meseria de a canta mereu,furnica de a munci mereu,albinele au rolul de a ne pune miere pe masa.
Multumit de raspuns?:-/
Pai aduna nectarul (glucoza) din flori pentru a-si face provizii pentru sezonul rece. Tangential, polenizeaza florile in timp ce aduna nectarul de la o floare la alta. Se obtin fagurii din care se obtine mierea (timp de milenii singurul edulcorant cunoscut de om; astazi, dupa aparitia zaharului, fructozei, indulcitorilor etc. se forteaza obtinerea de miere din sirop de zahar prin "imbierea" albinelor cu acest produs)....
Albinele polenizeaza plantele si cum nimic nu este gratis pentru nimeni, colecteaza in acelasi timp nectarul pe care il duce in stup unde este prelucrat, devenind astfel hrana pentru mambrii stupului. Straniu este faptul ca in limba greaca miere insemana "albina":) iar faptul ca mierea pare a fi prima substanta dulce folosita de om este chiar interesant. Inteleg ca am descoperit gustul dulce mai intai:rolleyes:
L.C.
Am citit pe undeva ca fac miere pentru ca au regina ca daca aveau presedinte faceau... altceva :rolleyes:

Alte discuții în legătură

Am drepturi am in curtea mea? stupina la vecinul de alaturi alanda alanda Buna ziua, Va relatez pe scurt o problema cu care ma confrunt. Sunt proprietara unei case la tara. Casa are curte, gradina de legume si livada. Ca vecin am ... (vezi toată discuția)
La multi ani, ares_3!  Gabriela Monica Ionescu Gabriela Monica Ionescu Un zambet sa-ti cada pe pleoape, iubirea, fericirea sa-ti fie aproape...un vis frumos ca al unei povesti... asa sa fie viata pe care o traiesti, Manuela! Fie ... (vezi toată discuția)
Ghicitori... ContSters179589 ContSters179589 Cine nu isi aduce aminte de placerea cu care dezlegam cand eram mici misterele ghicitorilor populare. 1. Are zeci de ace grose Nici nu tese, nici nu ... (vezi toată discuția)