avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 942 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Calcul pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Calcul pensie

Buna ziua,

Daca am un nr de puncte obtinut de 70.72273 pe o perioada de 9 ani si 4 luni care este punctajul mediu anual (cel care se inmulteste cu val punctului de pensie).

Salariatul are o vechime de 25 ani si 2 luni, perioade asimilate 4.4 luni(armata si scoala superioara).
Este nascut 02.03.1951.Va intreb numai pe perioada aceasta ptr ca pe cealalta perioada cunosc punctajul de la casa de pensii.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 10:26, 7 Mai 2014
Cred ca m-am lamurit, ...cele 70.72273 puncte se imparte la 35 (nr de ani stagiu complet de cotizare) si se obtine punctajul mediu de 2.020649 care se inmulteste cu val punctului de pensie.
Asa este, cum spuneti dvs., indiferent de ce stagiu efectiv de cotizare are omul, totalul punctelor acumuate se imparte la stagiul complet de cotizare prevazut in lege.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordare stagiu potential ghepe ghepe Sunt pensionar invaliditate gradul 3 din aprilie 2018 cand aveam 48 ani. Am realizat stagiul complet de cotizare avand 27 ani lucrati, spor de grupa 1 = 5 ani ... (vezi toată discuția)
Calcul pensie anticipata partiala silverlining silverlining Calculul pensiei anticipate partial .....se face lunar, adica aceasta creste in fiecare luna, sau se stabileste o data-la iesirea la pensie anticipata partial ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie la limita de varsta ngogu ngogu Sunt nascut in mai 1946. Am iesit la pensie anticipata partiala in noiembrie 2008. Am lucrat din septembrie 1968. Punctajul mediu actual este de 2,4233, ceea ... (vezi toată discuția)