avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Luare de mita sau inselaciune?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Luare de mita sau inselaciune?

Buna ziua, am o nelamurire. Cum se va incadra juridic urmatoarea fapta: Fapta persoanei care dupa ce a iesit la pensie a primit o suma de bani, pentru indeplinirea unui act in timpul serviciului. Exista totusi posibilitatea ca inculpata sa nu raspunda penal?
Primirea de foloase necuvenite? Ma gandesc :)
Pai daca a primit bani pentru indeplinirea unui act in timpul " serviciului" , inseamna ca raspunde penal pentru luare de mita, deoarece era in timpul serviciului, asa cum ati specificat..
chiar daca primeste banii dupa pensionare?
ma gandeam la posibilitatea in care banii sa fie in semn de "recunostinta" , atunci s-ar mai pune problema tragerii la raspundere?
Deci.. o persoana, un pensionar primeste o suma de bani pt ceva ce a facut candva prin natura jobului pe vremea cand lucra ?
nu cred ca mai e nimic, ca nu e functionar..
Ultima modificare: Marți, 6 Mai 2014
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Primirea de foloase necuvenite klaus86 klaus86 Cel care da banii in cazul infractiunii de primire de foloase necuvenite poate fi acuzat de vreo fapta penala? Poate fi instigare la infractiunea ... (vezi toată discuția)
Primire de foloase necuvenite mjion mjion Am inteles, dare de mita - luare de mita. La primirea de foloase necuvenite, ce calitate are persoana de la care se primesc foloasele necuvenite? sau, ce ... (vezi toată discuția)
Atentiile date functionarilor florinflori florinflori Buna ziua! daca imi poate spune cinve, daca cel care da o atentie unui functionar, dupa ce acesta a indeplinit un act in virtutea functiei sale si la care era ... (vezi toată discuția)