avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 710 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Conducere fara permis a unui autovehicul neinregistrat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Conducere fara permis a unui autovehicul neinregistrat

Buna ziua , sunt un copil idiot care a condus acum o luna o masina neinregistrata fara permis de conducere ( pe la ora 0:00) . Eu sunt posesor de categoria A1 . Dupa ce am savarsit fapta permisul mi-a fost retinut . As dori sa stiu daca imi va fi anulat permisul A1 dupa terminarea formalitatilor . Pe de alta parte eu am ajuns la varsta in care pot da de permis ( categoria B) iar dosarul nu s.a definitivat , prin urmare pot sustine examenul auto , daca voi promova va fi anulat permisul in cazul unei decizii nefavorabile ? Va multumesc anticipat si suport criticile corecte.
1. punerea in circulatie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai, neinmatriculat sau neinregistrat, se pedepseste cu inchisoare de la unu la 3 ani.
2 )Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai de catre o persoana al carei permis de conducere este necorespunzator categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv sau al carei permis i-a fost retras sau anulat ori careia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendata sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule in Romania se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amenda.

Pt modul cum va evolua situatia dumenavoastra conteaza ce varsta aveati la momentul savarsirii faptei, insa faptele pastreaza caracterul penal chiar daca erati minor. Ar fi bine sa discutati cu parintii.
Ultima modificare: Marți, 6 Mai 2014
Anamaria Plevit, Avocat
Aveam 17 ani . Voriam sa stiu daca imi va anula permisul de A1 , sau daca este posibil sa scap cu o amenda
Discutam de 2 infractiuni aflate in concurs, foarte posibil sa fiti trimis in judecata, nu stiu daca scapati doar cu amenda penala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar penal Bara Stefania Bara Stefania Buna seara! Va rog frumos sa imi spuneti si mie la ce consecinte sa ma astept. Am condus o masina neimatriculata cu nr rosii provizorii expirate fara a detine ... (vezi toată discuția)
Conducere auto ,neinmatriculat si cu numere false ella2010 ella2010 un amic a fost surprins de mai multe ori conducand cu permistul suspendat si cu o masina neinmatriculata dar cu numere false. specific ca omul sufera de o ... (vezi toată discuția)
Ce se poate face in acest caz? AndreiFes250 AndreiFes250 Bună ziua! In luna mai am fost oprit de politie cu o motocicleta care nu răspundea categoriei mele de permis( Eu aveam categoria A1 și motorul se încadra ... (vezi toată discuția)