avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 769 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Ce se poate face in acest caz?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Ce se poate face in acest caz?

Bună ziua! In luna mai am fost oprit de politie cu o motocicleta care nu răspundea categoriei mele de permis( Eu aveam categoria A1 și motorul se încadra la categoria A2), plus numerele provizorii care erau și ele expirate de doua zile( eu neținând cont de asta). Mi a fost reținut permisul de conducere pe o perioada nedeterminata și mi a spus polițistul respectiv ca o sa fiu sunat. Eu l am intrebat dacă pot sa încep scoala de șoferi pentru categoria B, el spunându mi sa încep scoala cât mai repede fără probleme. In regula! Am început scoala de șoferi pentru cat. B, m am dus acum câteva zile sa dau sala și mi a explicat doamna de a acolo ca nu pot sa dau deoarece am permisul reținut. Întrebarea mea este: Pot sa rezolv ceva dacă ma duc la politie pentru a-mi putea continua examenele la scoala de soferi? Sau dacă as putea ma înțeleg cu dânșii pentru a mi se anula permisul definitiv? Astept răspunsuri! Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Vineri, 27 Septembrie 2019
AndreiFes250, utilizator
Cel mai recent răspuns: AndreiFes250 , utilizator 11:48, 14 Octombrie 2019
Fapta pe care ati comis-o conducand un autovehicul cu o categorie necorespunzatoare se pedepseste conform ART 355 CPP si anume ;

(2) Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv ori al cărei permis i-a fost retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

Precum si faptul ca ati condus un autovehicul neinmatriculat ;

ART 334 CPP

(1) Punerea în circulație sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau a unui tramvai neînmatriculat sau neînregistrat, potrivit legii, se pedepsește cu închisoare de la unu la 3 ani sau cu amendă.

In aceste circumstante aveti dosar penal pentru faptele prezentate de mine mai sus, va recomand sa va luati un avocat si sa va prezentati la postul de politie care v-a retinut in mod express permisul de conducere pentru a va interesa de stadiul dosarului si probele administrate in acesta,

Permisul de conducere poate fi anulat doar de catre o instanta de judecata in urma unei sentinte de executare a unei pedepse fie privat sau nu de libertate, politia nu poate anula un permis de conducere .

Pana la definitivarea dosarului penal, un avocat poate sa va obtina o dovada cu drept de conducere pana se va comunica o sentinta definitiva .
Din cate stiu, obtinerea unui permis de conducere in timpul urmariri penale pentru fapte de genul se va anula in instanta .
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Septembrie 2019
S.C PGH Enterprise Telecom S.R.L, Consultant de business
Cat dureaza cercetarile aveti dreptul de conducere suspendat.
Angajati-va avocat si staruiti in solutionarea dosarului.
Multumesc pentru răspunsuri, voi cauta un avocat și voi încerca sa soluționez problema

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conducere fara permis a unui autovehicul neinregistrat DanutGeorge DanutGeorge Buna ziua , sunt un copil idiot care a condus acum o luna o masina neinregistrata fara permis de conducere ( pe la ora 0:00) . Eu sunt posesor de categoria A1 ... (vezi toată discuția)
Dosar penal Bara Stefania Bara Stefania Buna seara! Va rog frumos sa imi spuneti si mie la ce consecinte sa ma astept. Am condus o masina neimatriculata cu nr rosii provizorii expirate fara a detine ... (vezi toată discuția)
Dosar penal pt conducerea pe drumurile publice a unui auto cu permis necorespunzator bobonrone bobonrone Buna ziua! In data de 18-12-2013 am fost prins conducand un ansamblu de vehicule(auto si remorca) cu masa maxima autorizata 5060 kg( 2060 kg auto,3000 kg ... (vezi toată discuția)