rhamnusia9 a scris:
Buna ziua!
Poate oferi cineva, va rog, informatii concrete si corecte despre examenul pentru ocuparea unui post de grefier pe studii superioare juridice (dintre cele scoase la concurs), precum si despre postul in sine (salaru, decontarea chiriei, contract)? - am auzit tot felul de zvonuri si senzatia de "stiu despre toate" s-a transformat in "nu stiu nimic".
Va multumesc!
Buna,
Daca vrei sa fi grefier, cum ti-a spus si doamna consilier si dna. grefier, toate aceste informatii le gasesti in legii si statute......daca ai fi avut curiozitatea sa te uiti pe o tematica de concurs ai fi vazut ca pe langa codurile de procedura ai de invatat si organizare juridica, si anume informatii depre obligatiile si drepturile grefierului.
Examenul pe post te incadreaza ca debutant 6 luni de zile ca si scoala de grefieri, unde vei remunerata cu un salariu de baza brut pentru functia de grefier debutant si in raport cu nivelul studiilor absolvite......dupa 6 luni de zile te incadreaza in gradul II si nu vei mai fi grefier debutant iar salariu va in functie de vechimea in munca si specialitate cat si in raport de nivelul instantei......pentru ca in afara de judecatorie celelalte instante au si un spor de instanta, tribunalul 5%,, curtea de apel 10% si asa mai departe.
Chiria da este acoperita in raport de evaluarea facuta pe zona. Dar mai multe informatii gasesti in legislatia pentru concurs!