avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 353 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Respectare proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Respectare proprietate

buna ziua, am achizitionat o casa intr-un sat din jud.constanta, am acte de proprietate, cadastru si intabularea proprietatii, din anul 2007. problema este urmatoarea: vecinul meu de pe una din laturile casei nu imi recunoaste cadastrul. am renovat casa, am schimbat gardul, la momentul schimabarii gardului el ne-a spus, ca in spetele casei noastre sa nu punem gard, ca el are caruta si sa nu agate gardul sa il strice si am inteles am construit gardul pana la nivelul trotuarului adica in rand cu trotuarul la amprenta la sol a streasinei.sa nu am discutii si certuri cu vecinul. acum a venit momentul sa izolez casa si nu imi da voie spunandu-mi, ca este trotuarul lui si o sa renovez latura casei doar daca imi da el voie. mentionez, ca am casa construita din anul 1905, iar locul pe care si-a construit el casa era gradina parintilor lui, "fundul curtii" popular, casa ce si-a construit-o prin anul 2000. va rog sa-mi sugerati o cale sau o solutie. se poate sa mai efectuez un cadastru?

Alte discuții în legătură

Drept de proprietate in spatele casei sce76 sce76 Buna seara.In urma cu un an, m-am mutat de la bloc la casa, fericita ca scap de problemele cu traiul in comun.Acum am dat de traiul ....cu veciniii=D>=D>Mai ... (vezi toată discuția)
Cadastru facut pe terenul meu sharkerz sharkerz Cand am construit casa am avut posibilitatea de a construi la calcan (cu acordul notarial al vecinului) . Totusi m-am retras 30cm de la hotar , in aceasta ... (vezi toată discuția)
Acord vecin pentru reparatie casa erv erv Casa mea e lipita , pe laterala de o alta casa mult mai inalta decat a mea. Casa mea e doar parter+pod iar a vecinilor are pivnita, parter inalt, etaj + pod ... (vezi toată discuția)