avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Cedare masina fara taxa de timbru
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Cedare masina fara taxa de timbru

Am o masina din 2002 pe care vreau sa o dau spre folosinta unei cunostiinte,contra unei sume modice.Nu vrea sa faca contract de vanzare cumparare caci taxa de timbru este peste 2500 euro.,dar eu vreau un act prin notariat eventual.
Ce sa fie:donatie,folosinta,inchiriere,...nu stiu.?
In aceasta situatie eu platesc impozitul iar el celelalte taxe(rovinieta,ITP,)
Ce solutii exista?
Cel mai recent răspuns: Andrei Andrei , Alte profesii 22:15, 7 Mai 2014
Sunteti sigur ca el va plati celelalte taxe?
Daca va vinde masina mai departe?

Parerea mea este ca cel mai bine ar fi sa faceti un contract de vanzare-cumparare. Bun, nu e musai sa il folositi, in sensul de-a va scoate masina de la Impozite si taxe, dar macar sa il aveti undeva in cazul in care apar probleme pe viitor (nu se stie niciodata).

In paralel puteti face chiar si un contract de comodat, dar pentru linistea dumneavoastra viitoare ar fi bun un contract de vanzare-cumparare (fiti precaut, nu strica).
Ultima modificare: Miercuri, 7 Mai 2014
Andrei Andrei, Alte profesii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract comodat auto + certificat fiscal ? trafyctz trafyctz Buna ziua, intentionez sa vand o masina inmatriculata inainte de 2006, deci, cu taxa de timbru neplatita iar pentru a evita platirea taxei cel care o cumpara ... (vezi toată discuția)
Masina instrainata mateys mateys Salut, Acum ceva vreme am dat masina unui unchi, cu bani, dar fara act de vanzare cumparare. A zis ca o foloseste el, i-am dat actele si multe urari ... (vezi toată discuția)
Urgent!!!!!!!!!!! contract de comodat valica_21 valica_21 VA ROG SA MA AJUTATI CU UN SFAT. VREAU SA CUMPAR O MASINA DE LA CINEVA DAR FARA SA O IAU PE NUMELE MEU. PROPRIETARUL MASINII VREA SA FACEM UN ACT. CE SA FAC ... (vezi toată discuția)