avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 207 soluții astăzi

Joi, 8 mai, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu de studii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu de studii

Sunt angajata la o societate cu raspundere limitata si frecventez si cursurile la distanta ale unei facultati. Va rog sa aveti amabilitatea de a-mi spune de cate zile de concediu pentru studii fara plata beneficiez pe an si cum se procedeaza in timpul concediului de studii cu contractul de munca, se suspenda temporar sau ...? Va multumesc mult .
Cel mai recent răspuns: tana , utilizator 23:34, 12 Iunie 2007
pe perioada concediului fara plata pt studii cim se suspenda prin acordul partilor.durata acestui concediu este prevazuta in contractul colectiv de munca
Numarul de zile de concediu fara plata pentru studii se stabileste in Contractul Colectiv de Munca (care se incheie daca sunt mai mult de 21 salariati) sau in Regulamentul intern.
Conform prevederilor Legii 53/2003 - Codul Muncii :
" Art. 54. - Contractul individual de munca poate fi suspendat, prin acordul partilor, in cazul concediilor fara plata pentru studii sau pentru interese personale."
" Art. 148. - (1) Pentru rezolvarea unor situatii personale salariatii au dreptul la concedii fara plata.
(2) Durata concediului fara plata se stabileste prin contractul colectiv de munca aplicabil sau prin regulamentul intern. "
Deci in cazul concediilor fara plata pentru studii contractul individual de munca se suspenda prin acordul partilor.
Am si eu o problema in ceea ce priveste acordarea concediului de studii si va rog sa ma ajutati daca este posibil....
Sunt masterand la zi la o institutie de stat acreditata si doresc sa beneficiez de concediu de studii pentru pregatirea examenelor.
[ link extern ]
Link-ul contine legislatia ce se refera la acest lucru (capitolul 3)
Problema mea este ca mi-a fost respinsa cererea pe motiv ca frecventez la zi acest masterat si conform art. 17 alin. (2) doar daca sunt la seral sau cursuri cu frecventa redusa pot beneficia de asa ceva.... Eu zic ca este vorba de cum interpretezi legea...#-o as dori niste lamuriri in acest sens daca se poate. Va multumesc
Am si eu o problema in ceea ce priveste acordarea concediului de studii si va rog sa ma ajutati daca este posibil....
Sunt masterand la zi la o institutie de stat acreditata si doresc sa beneficiez de concediu de studii pentru pregatirea examenelor.
[ link extern ]
Problema mea este ca mi-a fost respinsa cererea pe motiv ca frecventez la zi acest masterat si conform art. 17 alin. (2) doar daca sunt la seral sau cursuri cu frecventa redusa pot beneficia de asa ceva.... Eu zic ca este vorba de cum interpretezi legea...#-o as dori niste lamuriri in acest sens daca se poate. Va multumesc
[ link extern ]

Alte discuții în legătură

Dreptul la concediu de studii platit ContSters195628 ContSters195628 buna ziua, sa mi raspunda si mie cineva, in ce conditii si ce baza legala exista pentru concediu de studii platit si pentru ce perioada pentru sustinerea ... (vezi toată discuția)
Concediul pentru formare profesionala gabriela_c2002 gabriela_c2002 Va rog frumos sa-mi spune-ti daca un angajat poate beneficia de 10 zile platite pentru sustinerea examenului de licenta (lucrez in sist. public).N-am ... (vezi toată discuția)
Concediu pentru studii raluca-andrei raluca-andrei Buna ziua. Doresc sa ma ajutati in legatura cu dreptul de a dispune de concediu platit pentru realizarea studiilor doctorale. Domeniu in care lucrez - ... (vezi toată discuția)