avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Desfiintare post, preaviz, concediu de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Desfiintare post, preaviz, concediu de odihna

Pe scurt, un angajat caruia i se desfiinteaza postul din motive ce nu tin de persoana lui si i se da preaviz. In termenul de preaviz, poate fi trecut in concediul de odihna aferent? Ar fi vorba si de o diferenta de 6 zile care mai ramane din preaviz, dupa ce i se termina concediul de odihna. Angajatorul e dispus sa ii plateasca si aceste 6 zile ca fiind in concediu de odihna. Este posibil?
Cel mai recent răspuns: dantintesan , utilizator 15:34, 7 Mai 2014
concediul suspenda termenul de preaviz.
un temei legal pentru asta? sau jurisprudenta?
Art.81 C.mun.
..
(6) In situatia in care in perioada de preaviz contractul individual de munca este suspendat, termenul de preaviz va fi suspendat corespunzator.
Intr-adevar, dar pe perioada concediului de odihna CIM nu e suspendat, art. 49 stipuland expres cazurile cand CIM e suspendat.
Ultima modificare: Miercuri, 7 Mai 2014
dantintesan, utilizator
Pe perioada CO , c.i.m. nu este suspendat si , prin urmare, nici perioada de preaviz.

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna in perioada de preaviz ina 64 ina 64 Buna ziua, sora mea si-a gasit un serviciu mai bun in alta parte , a depus cererea de demisie cu preavizul de 20 de zile lucratoare, dar mai are de luat 4 ... (vezi toată discuția)
Pot lua co în timpul perioadei de previz? b0g23 b0g23 buna ziua - pot lua concediul de odihna in perioada de concediere (in perioada de 20 zile)? - se amana zilele zile ramase din concediere dupa efectuarea ... (vezi toată discuția)
Demisie VaduvaL VaduvaL Buna ziua, Va rog sa imi spuneti daca am avut contract pe perioada determinata pe 3 luni adica 03.06.2016-02.09.2016,iar pe 02.09.2016 am primit act aditional ... (vezi toată discuția)