avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumparare teren de la tatal meu, care are handicap ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumparare teren de la tatal meu, care are handicap sever

Parintii mei detineau un teren de 413 mp in Voluntari, Ilfov, de la care eu am cumparat 213 mp in 2008. Anul acesta m-am hotarat sa ma apuc de construit propria casa, dar primaria mi-a spus ca, avand in vedere ca deschiderea la strada a terenului nu este de minim 12 m ( e doar 10.59 m), sunt obligat sa ma lipesc de o constructie vecina. Insa constructia vecina este in stadiul avansat de degradare, si daca as sapa pentru fundatie, s-ar darama sigur. Am vorbit ca el sa se apuce de renovat (altfel oricum cade pe ei la primul cutremur) in momentul in care eu ma apuc de construit, ca sa fim siguri ca nu il afectez cu sapaturile mele pt fundatie. Problema este urmatoarea: faptul ca proprietara terenului vecin a fost declarata persoana cu handicap de gradul 2 in urma unui atac cerebral, iar acum este constienta, dar nu poate vorbi. Intrebarea mea este daca pot face, in aceste conditii, act la notar cum ca este de acord sa construiesc lipit de cladirea lor, si daca e nevoie de o expertiza tehnica de evaluare a constructiei, inainte, ca sa nu apara discutii ulterioare construirii casei mele, care e posibil sa ii afecteze casa, daca nu o consolideaza.
O alta varianta este sa cumpar restul de 200 mp din lotul initial (detinut de parintii mei), pe care este momentan casa parintilor, sa fac alipire si sa am acte pe tot terenul de 413 mp, astfel incat sa ma incadrez peste limita aceea a deschiderii la strada de peste 12 m, astfel incat sa pot construi la distanta de 1 m fata de vecini. Problema este ca proprietar este tatal meu, care are handicap sever, suferind de alzheimer si parkinson, si nu stiu ce ar trebui sa fac ca sa pot face actul de vanzare-cumparare ( am inteles ca trebuie ca mama sa devina curator - asta se face la notar, si ca tata trebuie sa primeasca interdictie prin judecatorie, astfel incat mama sa devina noul proprietar, si sa fac actul de vanzare cumparare cu ea). De asemenea, mai am un frate, este necesar sa semnez si cu el faptul ca renunta la orice pretentii?
Exista o alta cale de a contesta limitarile impuse de primarie sau de a ajunge la un consens cu ei?
Cel mai recent răspuns: SoundForSoul , utilizator 21:57, 7 Mai 2014
Are cadastru terenul respectiv?Varianta cu instanta, interdictie judecatireasca, etc. dureaza 2 ani.
Are cadastru, da.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema delimitare hotar Rmy17 Rmy17 Buna ziua, am cumparat un teren cu o casa veche de vreo 60 de ani din chirpic.La cumparare vanzatorii mi-au prezentat cadastrul care arata terenul ca avand ... (vezi toată discuția)
Dreptul asupra unei conducte de apa ce trece pe terenul meu Cor.vid Cor.vid Salut. Am o situatie mai complicata. Am cumparat un teren pe care am construit o casa. Pe terenul respectiv, un vecin care locuieste mai sus de mine, a tras ... (vezi toată discuția)
Acord construcție la calcan annesis annesis Buna seara, Am CU pentru construcție unde este specificat cuplare la calcan , doar ca vecinul nu e construit pe calcan la limita de proprietate, iar eu ... (vezi toată discuția)