avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Youtube: drepturi de autor date, apoi retrase
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Youtube: drepturi de autor date, apoi retrase

Buna seara.
De vreun an-doi m-am apucat sa creez clipuri cu sonor folosind partea video de la un utilizator care le crea cu un program de calculator si cea audio.... din surse de pe net a caror autori nu i-am putut urmari sa le mentionez la credit, chiar daca nu le-am cerut aprobarea.
1) Acum cateva luni autorul de la care am preluat partea video, intr-un final intelegand ca sunt o pers. saraca si nu voi monetiza NICIODATA ceea ce fac din pasiune, analizand problema si din prisma faptului ca lucrez -descarc un video de 4 Go cu rezolutia de 1920 x 1080, decomprim-scot sonor-comprim in 1080 x 720, apoi imbin video cu sunet, operatie de cateva sute de ore- de pe un calculator slab(cu procesor de 3,2 Ghz, 2 x 256 DDRII, hard de 80 si placa video incorporata, mai mereu dand erori incat la un moment dat functiona fara carcasa), mi-a scris asta : "To find some common ground and meet halfway, please feel free to leave all these videos up on your channel because I know you have a lot of subscribers and that people appreciate your individual contributions and derivative works. I know that you worked hard on these, and all the titles suggest that your intention is to be helpful and healing.", permitandu-mi, prin urmare sa ii folosesc creatia.
Pe data de 5, luna aceasta, mi-a scris ca nu mai este de acord, iar azi, dupa ce i-am pus urm. mesaj : "
On 14-2-2014, the author wrote :
To find some common ground and meet halfway, please feel free to leave all these videos up on your channel because I know you have a lot of subscribers and that people appreciate your individual contributions and derivative works. I know that you worked hard on these, and all the titles suggest that your intention is to be helpful and healing.

On 5-5-2014, he wrote this :
I need for you to remove the kaleidoscopes that use my videos now. I have not been receiving anything from your use of these videos, (....)
I think I have allowed you to use them for long enough and have received nothing in return.

My answer, today, 7-5-2014 :
I'm sorry, but you granted me your permission. You haven't said there for how long you will, nor what are your financial expectations.
If you do that DMCA complaint, they'll ban this second account because I see no reason to remove any clip since I make no money using them.
Sincerely, TheRapist.

=

If you like the spiritual side of youtube, without any caps because they closed one account before for not wanting me to participate in their commercial adventure, ask the author ( [ link extern ] ).
2) Tot prin februarie l-am intrebat respectuos daca este posibil sa-i folosesc videourile dar sa ruleze invers. I-am explicat ca este o creatie noua ca si cum cineva ar lua o poezie si s-ar folosi tot de aceleasi cuvinte, dandu-i acelasi sens, insa schimbandu-i topica lor, totusi m-am oferit si de aceasta data sa ii dau credit DEPLIN asupra produslui rezultat (ca parte video). Nu a fost de acord si nu am vrut sa fiu nesimit sa profit de pe urma bunatatii lui pe care mi-a acordat-o asupra materialului sa vin aici sa va intreb, dar azi...., ca azi am apucat sa citesc mesajul lui, mi-a displacut atitudinea si am decis sa merg pana la capat.
A) Caracterul unui Om sta in cuvintele pe care le sutine, B) eu nu o fac pentru bani si C) chiar in comentarii am mentionat de-atatea ori ca eu NU am NICIUN merit asupra produslui rezultat m-au decis sa va cer ajutorul.
Ca rasplata,.... lesne de inteles, daca am dreptate si-mi accepta cineva cazul, nu am banuti sa-l rasplatesc, dar.... il pot consilia.
Multumesc pentru timpul acordat.
Ultima modificare: Joi, 8 Mai 2014
Admin, administrator
să vă accepte ce caz? utilizatorul v-a înștiințat că nu vă mai permite să îi utilizați creațiile video. asta e. dacă nu vă conformați și el vă reclamă la youtube, conform politicii youtube, dacă nu eliminați videoclipurile contestate, la 3 încălcări ale drepturilor de autor vi se v-a suspenda contul. la astea ce doriți să faceți? să îl dați pe respectiv în judecată? youtube? nu are nimeni cum să vă ajute, pentru dumneavoastră încălcați dreptul altcuiva.
Bine, dar la a doua problema ? N-ati explicat nimic. Oricum, acum nu cred ca mai am ce face din moment ce contul mi-a fost dezafectat, dar.... daca ar fi sa reincarc acele clipuri REmixate, adica sa le pun in marsarier ? N-ar mai fi creatia lui, nu ?
tot creația lui ar fi. cu capul în jos, de la stânga la dreapta, din față înapoi, din bucăți, tot aia e. așa zice legea
Legea mai spune ca am voie sa ma folosesc de o anumita bucata de material, fara sa precizeze procentul, atat timp cat este intr-un scop educational.
Dumneavoastra sunteti sigur de ce spuneti ?
=
Mi-am facut putin tema ca vad ca domnii avocati sunt fie comozi, fie indolenti si am aflat din :
[ link extern ] :

CAPITOLUL IV
Continutul dreptului de autor
Art. 10. e) dreptul de a retracta opera, despagubind, daca este cazul, pe titularii drepturilor de utilizare, prejudiciati prin exercitarea retractarii.

CAPITOLUL IX
Programele pentru calculator
Art. 73. (2) Ideile, procedeele, metodele de functionare, conceptele matematice si principiile care stau la baza oricarui element dintr-un program pentru calculator, inclusiv acelea care stau la baza interfetelor sale, nu sunt protejate.
De mentionat ca acel fel de videoclip NU poate fi realizat decat cu ajutorul unui program care foloseste algoritmi matematici.
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Mai 2014
OutStanding, utilizator
faceți confuzie între ceea ce spune art. 10 și ceea ce faceți dumneavoastră. produsul dumneavoastră nu e nici una din formele prevăzute în art. 10, ci produsul final al unui software. ca să vă explic, pe ideea dumneavoastră, nici o carte electronică (e-pub) nu este protejată de legea drepturilor de autor. ori un film ca Games of Throne (că tot e la modă), nu e protejat nici el, pentru că nu poate fi realizat fără ajutorul unui software care folosește (ca toate produsele software de altfel) algoritmi matematici. înțelegeți greșit conceptul de neprotejare al unui algoritm. este firesc să fie așa, pentru că altcumva mâine s-ar trezi vreun isteț să spună că nimeni nu mai poate să folosească adunarea, că are el drept de autor pe a...
iar în ceea ce privește permisiunea de a folosi parțial ceva protejat de drepturi de autor, poate că ar trebui să vă redefiniți conceptul de educațional. în ce mod ceea ce realizați dumneavoastră este un material educațional?

PS și zău dacă înțeleg de ce vă ia sute de ore pentru astfel de operații, oricât de slab în performanțe ar fi calculatorul dumneavoastră. operații de genul ăsta se fac mult mai simplu decât explicați dumneavoastră, cu comprimarea directă a imaginii fără a fi nevoie de separarea sunetului, prelucrarea imaginii și apoi readăugarea sunetului (același sau altul, că n-ați precizat).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenintari ? WhiteAnge WhiteAnge Buna, ma intereseaza sa stiu ce pot face cu un fost angajator care ma ameninta. I-am facut o aplicatie software care nu mi-a platit-o la data stabilita in ... (vezi toată discuția)
Fotografie de pe facebook distribuita pe alt site fara acordul meu vlad_style22 vlad_style22 Bună seara, îmi cer scuze că vin aici cu acest cont nou şi fără a avea un \\"trecut\\" în spate însă sunt destul de \\"disperat\\" în momentul de ... (vezi toată discuția)