Zilele trecute am primit o comunicare adresa prin care sunt chemata in judecata la Judecatoria Tecuci. Precizez ca locuiesc in afara tarii, iar comunicarea a ajuns in domiciliul din Romania, in Brasov.
As dori sa innaintez o intampinare la aceasta chemare, dar fara sa calatoresc in tara. As vrea sa stiu daca se poate face pe cont propriu (fara avocat in aceast pas), unde trebuie trimisa innaintarea si cum as putea sa o trimit din strainatate pentru a fi valabila!!!
M-ati ajuta foarte mult cu orice idee, sugestie, raspuns!
O puteti trimite prin posta prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire si prin fax ca sa ajunga mai repede la dosar.
Recomand sa trimiteti in ambele modalitati.
Prin avocat era mai simplu ca o depunea el direct la registratura.
o formulati în timp util şi o expediaţi direct judecătoriei Tecuci, dvs. personal din ţara unde vă aflaţi fără a a fi nevoie să angajati un avocat.Într-un eventual recurs, potrivit Legii, va trebui să aveti un avocat.O puteti expedia pe adresa de email a judecătoriei Tecuci, prin FAX şi poştal.Solicitati judecătoriei Tecuci să vă confirme primirea când o expediati prin email sau FAX.
Multumesc mult!!! De moment as dori sa nu iau un avocat, in pasul urmator cu siguanta voi apela la unul! Voi trimite prin ambele modalitati, dar in cazul de fata trebuie trimis la judecatoria Tecuci?presupun ca da...
Va multumesc mult!!! Mi-ati dat o veste nemaipomenita!!!
Eu vă dau o veste mai putin placuta.
Întâmpinarea este esenta apararii, nu vad de ce v-ar trebui avocat ulterior atata timp cat nu aveti nevoie de avocat in aceasta faza si mai ales daca vorbim de un dosar pe noul cod de procedura civila.
Între altele vor fi mai mult ca sigur aspecte de discutat in ceea ce priveste competenta teritoriala dat fiind domiciliul dumneavoastra din Brasov.
Va mai deranjez inca o data! Asa este cand nu stii... :)
Documentul intampinarii trebuie autentificat de notar? sau se poate intocmi si trimite doar cu semnatura mea, anexand documentele de identitate?
Pentru ca am sunat la judecatoria Tecuci, si mi-au zis ca daca il trimit pe cont propiu, nu este valabil si ca sa iau legatura cu consulatul Romaniei ??!!
@ MihaiTeris
Inteleg. Ma gandesc totusi ca daca aceasta comunicare vine din partea Judecatoriei Tecuci, este acolo unde se afla dosarul si trebuie trimis raspunsul la aceasta chemare in judecata. In orice caz, ne aflam in afara tarii, nici macar la Brasov nu suntem.