avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1070 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Riscuri vanzare masina second in rate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Riscuri vanzare masina second in rate

Buna ziua,

Care ar fi principalele riscuri la vanzarea unei masini second in rate? (tranzactie intre persoane fizice) Vreau să primesc 60% la început și restul de 40% în rate egale în următoarele 6 luni.
Cum si cand se transferă dreptul de proprietate? Mai ales daca cumparatorul o sa plece cu masina dupa plata avansului?
Prin ce clauze contractuale ma pot acoperi la principalele riscuri pentru acest tip de tranzactie prin plata in rate?

Toate cele bune,
Mihai Alexandru

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am o proprietate de vanzare (o casa), am gasit si ... MihaiP. MihaiP. Buna ziua, Am o proprietate de vanzare (o casa), am gasit si un cumparator, insa acesta imi cere sa procedam in felul urmator: vrea sa-mi dea o suma de bani ... (vezi toată discuția)
Ce este mai bine: contract de vânzare-cumpărare în care să se specifice avansul dat și ratele, sau antecontract? Calin Daniela Calin Daniela Ce este mai bine sa inchei un contract de vanzare cump teren in care sa se specifice avansul dat si ratele ce urmeaza a fi date sau un antecontract pt avansul ... (vezi toată discuția)
Achiziționare locuință - avans, ulterior plata in rate Dannyytiesto Dannyytiesto Vreau sa cumpăr un apartament iar proprietarul si-a dat acordul sa ii achit un avans pe care îl voi trece intr-un contract făcut între noi și legalizat ... (vezi toată discuția)