avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1197 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitatea bugetară şi a ... Contabilitate proiect fonduri europene
Discuție deschisă în Contabilitatea bugetară şi a serviciilor externalizate

Contabilitate proiect fonduri europene

Buna. Va rog ajutati-ma cu un raspuns in ceea ce priveste bugetul de venituri si cheltuieli al unui proiect derulat din fonduri europene.In cadrul primariei se deruleaza un proiect in suma de 6 mil lei, reprezentand cheltuieli eligibile de la uE. Pe langa asta, avem TVA-ul aferent, care in proiect este trecut ca fiind neeligibil. Problema este ca atunci cand se fac cereri de rambursare, se va solicita tva-ul si binenteles ca se va vira in contul nostru. In clasificatia bugetara este corect sa inregistrez cheltuiala reprezentand TVA-ul ca neeligibila(56.02.03) si pe venituri s-o inregistrez pe codul 42.02.20 ca venit de la stat?S-o inregistrez ca si cheltuiala de la bugetul de stat nu pot, pt ca in bugetul proiectului apare clar ca fiind neeligibila.

Alte discuții în legătură

Fonduri nerambursabile uip uip Va rog sa-mi explicati cum este considerata o societate comerciala care a obtinut un proiect prin POS Mediu, axa 1 care are in concesiune de la Consiliul ... (vezi toată discuția)
Finantare nerambursabila ContSters109653 ContSters109653 Am o societate care a solicitat , in baza unui proiect , fonduri FEARD. Cheltuielile cu proiectul ( PROIECTARE / TEREN CONSTRUCTIE ...)au fos asa de mari , ... (vezi toată discuția)
Contabilitate intreprindere individuala floryp floryp Buna,am de facut contabilitatea la o ii neplatitoare de TVA care aplica pt fonduri europene.In acest caz are doar cheltuieli deocamdata.Intrebarea este daca ... (vezi toată discuția)