avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA fonduri nerambursabile
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

fonduri nerambursabile

Va rog sa-mi explicati cum este considerata o societate comerciala care a obtinut un proiect prin POS Mediu, axa 1 care are in concesiune de la Consiliul Judetean, in baza unui contract de delegare, active asupra carora efectueaza investitii din Fonduri de coeziune, Buget de Stat, Buget Local si din bugetul propriu, urmand ca dupa perioada de 49 de ani (cat dureaza concesiunea) sa cedeze activele cu investitiile facute. Considerand ca societatea nu poate deduce TVA nefiind proprietara cum poate deduce aceasta cheltuiala? AM spune ca inregistrarea contabila ar fi 231=404, 231 avand un analitic pentru baza si unul pentru TVA, urmand ca TVA sa fie recuperat prin cererea de rambursare. Problema apare ca in cerere exista rubrica in care trebuie trecut TVA din cheltuieli eligibile dar acesta nu apare in balanta ca TVA (4426). Este corect sa inregistrez:
% = 404
231.01
231.02
considerand 231.01 baza din factura si 231.02 TVA aferent si astfel sa recuperez prin cererea de rambursare cota de TVA pe care societatea a platit-o in contul facturii? Societatea comerciala fiind platitoare de TVA dar Consiliul Judetean (proprietarul) neplatitor.
Va multumesc foarte mult.

Alte discuții în legătură

Concesionare mijloace transport de catre primarii contexaudit contexaudit firma de trasport in comun (o societate pe actiuni care apartine primariei) achizitioneaza mijloacele de trasport in baza unui contract de leasing ... (vezi toată discuția)
Inregistrare in contab. rata lunara sacko sacko Buna In ce cont se inregistreaza valoarea unei facturi ce reprezinta rata 1/2/3.....aferent contract nr. 1 din august 2010. Mentionez ca este vorba de o ... (vezi toată discuția)
Investitii la un spatiu inchiriat tatiana1 tatiana1 Buna seara, am urmatoarea situatie: La un spatiu inchiriat a fost montata tamplarie termopan , s-au efectuat lucrari de inlocuire pardoseala,inlocuire de ... (vezi toată discuția)