avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 293 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Razgandire renuntare la succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Razgandire renuntare la succesiune

In cazul in care doi frati nu au avut pretentii la mostenire dupa moartea parintilor si au semnat succesiunea in favoarea celui de-al treilea frate , iar dupa ceva timp se razgandesc si vor sa dea in judecata succesiunea , pot avea castig de cauza ?
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 13:39, 10 Mai 2014
Renuntarea la mostenire este definitiva dar poate fi retractata in termen de 6 luni de la deschiderea succesiunii.
Ultima modificare: Joi, 8 Mai 2014
cyan, moderator
Atentie! Poate fi retractata numai daca alt succesibil nu a acceptat succesiunea!
E vorba de tatal meu care a facut succesiunea tatalui lui , din care reiese ca mama sa (bunica mea) ramane cu jumatate din avere iar cealalta jumatate ramane lui . Insa tata mai avea 2 surori care au declarat ca nu au pretentii . (ceea ce scrie clar in actul de succesiune ) .
Dar..dupa 5 ani de la acea data tatal meu a decedat iar cele 2 surori vor sa dea in judecata taxa de succesiune facuta acum 5 ani si sa-si ceara drepturile .
S-o dea. Îşi mai omoară şi ele plictisul. Cam scump, dar poate pentru ele distracţia în instanţă face toţi banii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament realizat inainte de 1989 mottudor mottudor Buna ziua, Vreau sa va prezint o situatie, pentru care eu nu am raspuns. Inainte de decesul bunicului (anul 1984), acesta a facut care mine (nepot), un act de ... (vezi toată discuția)
Mostenirea dupa tatal meu en3rgy23 en3rgy23 Este o situatie ceva mai complicata si as dori sa stiu daca trebuie sa fac ceva demersuri sau nu. Situatia este urmatoare : Tatal meu a mostenit averea ... (vezi toată discuția)
Succesiune ella_m74 ella_m74 Bună ziua, Mă confrunt cu o situaţie neplăcută şi aş avea nevoie de sfatul uni specialist. Pe scurt problema stă în felul următor: 1. Bunica mea ... (vezi toată discuția)