avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Se poate vinde o casa notificata pe legea 10?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Se poate vinde o casa notificata pe legea 10?

Socrii mei au un apartament intr-o casa care intra sub incidenta legii 10.Vor sa o vanda fiului lor,iar de la notar li se cer 2 hartii de la primarie din care sa rezulte ca nu exista procese si notificari pe casa respectiva.Prima s-a eliberat(nu exista procese pe rol),dar la a 2-a am primit raspuns ca exista o notificare din 2001,nesolutionata pana azi.Notificarea a fost facuta pt.unul din cele cca 15 apartamente din imobil,dar in notificare a fost trecuta adresa gresit,pe tot imobilul,fara a se specifica nr.de apartament.Asa ca toti cei 15 proprietari primesc raspuns ca sunt notificati,desi numai unul din apartamente este in litigiu(revendicat de fostul proprietar,inainte de nationalizare).
Se poate vinde casa,chiar daca exista acea notificare,asumandu-si cumparatorul riscul?(risc care,practic,nu exista,pt.noi,familia,care stim istoricul casei).Poate incuviinta notarul efectuarea tranzactiei?E obligatorie acea hartie sau e ceruta doar pt.protectia viitorului cumparator?

Alte discuții în legătură

Cumpar dar nu pot wirtej wirtej am in fata un extras de CF care la sarcini nu are mentionat nimic(o parte dintrun imobil, un ap.).notarul cere contractul de vinzare si observa ca imobilul a ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament legea 10 Klostermann Klostermann Am cumparat un apartament prin Legea 112/1996 ,ulterior s-au facut notificari si s-au deschis 2 dosare in care PMB este parte pt.unul din dosare s-au dat ... (vezi toată discuția)
Vânzare apartament serbangh serbangh Buna ziua, Cum pot vinde un apartament cumpărat pe lg 112 având in vedere ca: - a fost cumpărat in anul 1996 prin contract de vânzare cumpărare cu ICRAL ... (vezi toată discuția)