avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Datoriile parintilor se mostenesc?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Datoriile parintilor se mostenesc?

Buna ziua. Mama mea a fost expulzata la varsta de 3 ani din Bulgaria impreuna cu tatal si fratele ei. Cand au ajuns in Romania , tatal ei a fost chemat la razboi si a lasat copiii in grija unei femei. Cand s-a intors din razboi femeia aceasta era insarcinata si tatal mamei mele a luat copilul pe numele lui,desi nu era al lui.Femeia aceasta a nascut un baiat , care a devenit fratele vitreg al mamei mele, cand s-au facut actele pentru despagubiri ( ca au fost expulzati) el a dat-o in judecata pe mama mea ca el de ce nu a primit nimic decat mama mea si fratele ei. Si mama mea a castigat primul proces si asa s-a intins procesul pe 7 ani pana acum in decembrie cand mama mea a murit, mentionez ca fratele ei de mama a murit in 2008.Si acum mai e in viata doar fratele vitreg ( cel mai mic dintre ei) . Abia acum la sfarsitul lunii e urmatorul proces unde vom declara ca mama mea a murit,desi avocata este informata deja de la deces.Mentionez ca mama mea cat a fost in viata a facut contract de intretinere pe mine pentru jumatatea ei de apartament,dar in rest nu am mostenit nimic de la mama mea bani,pentru ca banii s-au impartit in jumatate de catre ea si fratele ei de mama acum 13-14 ani cred, dar stiu ca fratele vitreg este foarte pornit pe mine si pe familia mea si nu se va opri aici,pentru ca si la inmormantare a venit nechemat de nimeni si a facut un sandal si mi-a spus ca nu se va opri, pot sa fiu eu trimisa in judecata ca unica fiica a mamei mele?
Cel mai recent răspuns: pusa2mimi , utilizator 15:38, 11 Mai 2014
Nu. In calitate de fiica, mosteniti numai dvs. Fratele dansei este indepartat de la mostenire.
Depinde de situatia concreta, ati acceptat mostenire, nu ati facut-o, despre ce datorii vorbim etc.
Vorbiti cu avocata dv.
Nu am acceptat nici o mostenire, singura mostenire care am primit-o de la mama mea a fost jumatatea ei de apartament pentru care a facut contract de intretinere cu mine cat timp a fost in viata, in rest nu am primit aboslut nimic in plus.
Concret: despagubirile primite au fost dupa bunurile bunicii(mama mamei) , bunuri comune (bunic+ bunica) sau dupa bunurile bunicului. Situatia este diferita! Fratele vitreg(unchiul) avea drepturi la fel ca mama dvs. daca bunurile au fost ale bunicului dvs. sau partial(cota de 1/2) ale bunicului, daca au fost bunuri ale bunicii era exclus de drept de la mostenire.
Eu am inteles ca nu a primit nimic de la bunic fratele vitreg al mamei. Si ca in speta vorbim numai de mostenirea de la mama dansei si intrebarea era: Daca fratele vitreg are vreun drept la mostenirea surorii. Poate am inteles gresit. Asteptam clarificari.

Alte discuții în legătură

Ce drepturi am?-mostenire ella_camy ella_camy Ma izbesc de o problema si nu stiu ce drepturi am.Este vorba despre o mostenire. Bunica a decedat (de vreo 22 de ani). In urma ei au ramas in viata sotul si 2 ... (vezi toată discuția)
Ajutor- succesiune complicata Roxana341 Roxana341 Buna ziua, Am intampinat probleme cu o succesiune mai complicata si va rog din suflet sa ma ajutati cu cateva sfaturi. Situatia este urmatoarea, Bunicii din ... (vezi toată discuția)
Succesiune - mostenire CManole CManole Bunicul se casatoreste cu bunica, la inceputul anilor 40, casatorie din care ies doi copii, mama si fratele mamei, unchil B. Inainte de casatorie bunicul ... (vezi toată discuția)