Buna ziua! Ma intrebam daca ma puteti ajuta cu urmatoarea problema: acum ceva timp am facut o recenzie obiectiva referitoare la designul unui website, ce apartine unui magazin online(PFA), si am publicat-o pe blogul personal drept studiu de caz. In aceasta recenzie m-am referit doar la lucrurile ce merita imbunatatite (cum ar fi folosirea unor anumite culori), strict legate de website, fara a face calomnie patronului, fara sa atac magazinul sau activitatea, fara sa mentionez ca e de incredere sau din contra(deoarece nici nu am comandat produse)
Astazi am primit mesaj de la proprietar cum ca nu si-a dat acordul pentru recenzie, si ca va actiona prin avocat daca nu sterg articolul in termen de cateva zile. Cam atat si cu libertatea exprimarii pe internet... nu o sa las link pentru a nu fi considerat spam, insa cred ca am descris bine articolul(nu am folosit nimic ce ar incalca dreptul la copyright).
Deci intrebare este: pot fi dat in judecata pentru asa ceva? as dori sa evit si deplasari prin instante chiar daca nu am facut nimic rau.... va multumesc anticipat!
Multumesc de raspuns. Pana la urma nu e calomnie, nu cred ca am atins imaginea magazinului sau patronului, nu am dat nume sau incalcat drepturi de autor, ca sa va explic mai bine e ca si cum am afirmat ca i-ar sta mai bine intr-o camasa albastra decat una alba.