avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Pot fi dat in judecata pentru recenzia unui website?
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Pot fi dat in judecata pentru recenzia unui website?

Buna ziua! Ma intrebam daca ma puteti ajuta cu urmatoarea problema: acum ceva timp am facut o recenzie obiectiva referitoare la designul unui website, ce apartine unui magazin online(PFA), si am publicat-o pe blogul personal drept studiu de caz. In aceasta recenzie m-am referit doar la lucrurile ce merita imbunatatite (cum ar fi folosirea unor anumite culori), strict legate de website, fara a face calomnie patronului, fara sa atac magazinul sau activitatea, fara sa mentionez ca e de incredere sau din contra(deoarece nici nu am comandat produse)
Astazi am primit mesaj de la proprietar cum ca nu si-a dat acordul pentru recenzie, si ca va actiona prin avocat daca nu sterg articolul in termen de cateva zile. Cam atat si cu libertatea exprimarii pe internet... nu o sa las link pentru a nu fi considerat spam, insa cred ca am descris bine articolul(nu am folosit nimic ce ar incalca dreptul la copyright).
Deci intrebare este: pot fi dat in judecata pentru asa ceva? as dori sa evit si deplasari prin instante chiar daca nu am facut nimic rau.... va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Shtrumphu , utilizator 22:38, 11 Mai 2014
In ce conditii, se poate face o recenzie? Doar cu acordul proprietarului site-ului? Care ar fi motivele pentru care te-ar da in judecata?
Da, puteti fi dat in judecata, dar nu cred ca cel cu websiteul ar avea sanse de castig.
Multumesc de raspuns. Pana la urma nu e calomnie, nu cred ca am atins imaginea magazinului sau patronului, nu am dat nume sau incalcat drepturi de autor, ca sa va explic mai bine e ca si cum am afirmat ca i-ar sta mai bine intr-o camasa albastra decat una alba.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fotografii ale materialelor protejate ce drepturile de autor Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi puteti spune daca este legala folosirea unor fotografii, pe mine ma intereseaza snapshot-urile facute in Windows asupra unor program sau web ... (vezi toată discuția)
Articolele despre limbaje de programare, scriptice sau de grafica si dreptul de autor Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Vreau sa imi fac un blog sau site despre web design, ceva in genul Smashing Magazine, cu articole interesante despre limbaje de programare pentru ... (vezi toată discuția)
Inregistrare grafica website osim sau orda? ana_tudose ana_tudose Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea situatie. Grafica site-ului meu a fost furata, la fel ca si conceptul de design al afacerii. Furtul este flagrant si ... (vezi toată discuția)