avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1094 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Recidivist sau nu?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Recidivist sau nu?

Am si eu o intrebare. Prietenul meu este inculpat intr-un dosar privind traficul international de droguri, fiind arestat preventiv. Saptamana viitoare o sa aiba un ultim termen de judecata. In urma cu un an, el a mai fost retinut pt 24 de ore privind alta infractiune, intr-un alt dosar, insa a fost pus in libertate, fara alta infatisare sau vreo pedeapsa. Practic, dosarul a ramas in asteptare. Este posibil ca el sa fie considerat recidivist? Desi in dosarul de anul trecut nu a primit nicio sentinta? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: theo_i , utilizator 21:42, 9 Mai 2014
Nu e recidivist. Pana la o condamnare definitiva beneficiaza de prezumtia de nevinovatie, recidivist ar fi daca ar fi fost condamnat.
Ultima modificare: Vineri, 9 Mai 2014
gi-jane2, moderator
Nu vorbim de recidiva, ci de concurs real de infracţiuni avand in vedere ca au fost săvârşite de aceeaşi persoană, prin acţiuni sau inacţiuni distincte, înainte de a fi condamnat definitiv pentru vreuna din ele.
Nu se afla in stare de recidiva.
Daca ar fi fost condamnat printr-o hotarare judecatoreasca penala definitiva si ar fi comis ulterior o alta infractiune s-ar fi aflat in stare de recidiva.
Dar, este foarte complicata situatia lui...
Ce cantitate se sustine ca a traficat?
Am inteles, va multumesc frumos. Si in cazul in care se va redeschide acest dosar si va primi o pedeapsa, conform noului cod penal, o sa se aplice pedeapsa favorabila din aceste dosare? Sau se va merge pe cuantumul pedepsei? Imi cer scuze, dar din ianuarie astept sa se termine acest proces si tare imi e frica, ca nu cumva pe ultima suta de metri sa se schimbe lucrurile...
alaturi de alti 2 inculpati, au fost prinsi in flagrant aducand din Spania 8 kg de cannabis. Au mers toti 3 pe recunoastere si datorita declaratiilor lor, a fost arestat si "capul" retelei, cel din Spania

Alte discuții în legătură

Trafic droguri mare risc - recunoastere, posibilitate aplicare pedeapsa cu suspendare Mariana55555 Mariana55555 Buna ziua, As avea si eu nevoie de un sfat. O persoana in arest preventiv 29 de zile, cu acuzatia de trafic de droguri de mare risc,careia i s-a aplicat art ... (vezi toată discuția)
Comiterea unei infracţiuni în termenul de încercare stabilit în urma condamnării cori1 cori1 La data de 15.06.2012 In baza art.87al.1 din O.U.G 195/2002 cu aplic. art. 320 ind.1 alin.7 C.proc. pen, condamnă pe inculpatul, XX XX, pentru savarsirea ... (vezi toată discuția)
Prins cu un 1,5g de hasis jorje24 jorje24 buna ziua,as avea si eu o intrebare!Am fost prins la domiciliu,intr-o perchezitie cu o cantitate de 1,5 g,hasis(asa mi s-au spus ca este),detinuta pt consum ... (vezi toată discuția)