avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... prins cu un 1,5g de hasis
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

prins cu un 1,5g de hasis

buna ziua,as avea si eu o intrebare!Am fost prins la domiciliu,intr-o perchezitie cu o cantitate de 1,5 g,hasis(asa mi s-au spus ca este),detinuta pt consum propriu,am cumparat-o,nestiind ca este ilegala.imi puteti spune,ce se va intampla,avand cazierul patat si o suspendare de de 2 ani si 6 luni,din care mai am 1 an,pt accident in trafic.va rog mult daca imi puteti da un raspuns.Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: tony_m , utilizator 17:30, 6 Octombrie 2011
se poate inlatura suspendarea executarii ptr prima infractiune si se va dispune (i) executarea ambelor pedepse sau (ii) suspendarea executarii ptr pedeapsa rezultata in urma contopirii.
di cite imi aduc aminte, pedeapsa minima ptr detinere de substanta interzise este de 3 ani.
daca recunoasteti fapta atunci puteti beneficia de prevederile art 320 ind 1 CPP si pedeapsa minima se va reduce cu 1/3.

oricum, practica instantelor este de a suspenda executarea pedepsei sub supraveghere (art 86 ind 1 CP).

Angajati un avocat bun care sa poata obtine suspendarea pedepsei mai ales ca sunteti recidivist.
Eu consider ca legile pentru droguri sunt destul de blande, domnul X presupune ca este consumator, dar nu a stiut ce detine in casa, parerea mea este ca........, cusuta cu ata alba. Eu as inasprii pedepsele celor care ne otravesc copii, dar prezumtia de nevinovatie este pentru orisice cetatean indiferent de fapta comisa.

Sunt foarte multe tari unde controlul este preluat de traficantii de droguri, nu acuz pe nimeni, dar cred ca daca domnul X este consumator, nu ii trebuiesc asa cantitati de 1,5 g,hasis pentru consum propriu. Putea linistit sa isiprocure tigara la te mai miri ce club din tara asta.

Parerea mea este similara cu a domnului Avocat Matahachiro, cauta un avocat pe domeniul penal, dar unul bun de tot, ca doar avem si
(mamaligi. :P)
Eu as dezincrimina consumul si posesia de droguri (daca este pentru consum propriu). Infractiune ar trebui sa fie doar traficul de droguri, nu si consumul, pentru ca cel care consuma isi face rau lui, nu ii face rau altuia. Ar trebui sa fie si tentativa de sinucidere infractiune?

Daca este vorba de o condamnare pt vatamare corporala sau ucidere din culpa, aceste infractiuni nu atrag starea de recidiva si se aplica art. 40 din codul penal:
"Pedeapsa în unele cazuri când nu există recidivă
Când după condamnarea definitivă cel condamnat săvârşeşte din nou o infracţiune, înainte de începerea executării pedepsei, în timpul executării acesteia sau în stare de evadare, şi nu sunt întrunite condiţiile prevăzute de lege pentru starea de recidivă, pedeapsa se aplică potrivit regulilor pentru concursul de infracţiuni."
Ultima modificare: Joi, 6 Octombrie 2011
tony_m, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Droguri pentru consum propriu ContSters262229 ContSters262229 fartele meu a fost retinut pentru ca i sau gasit droguri in casa(hasis)era pentru consum propriu o sa fie condamnat sau poate scapa cu suspendare?nu are ... (vezi toată discuția)
Comiterea unei infracţiuni în termenul de încercare stabilit în urma condamnării cori1 cori1 La data de 15.06.2012 In baza art.87al.1 din O.U.G 195/2002 cu aplic. art. 320 ind.1 alin.7 C.proc. pen, condamnă pe inculpatul, XX XX, pentru savarsirea ... (vezi toată discuția)
Infractiune de trafic droguri de risc mika1 mika1 Iubitul meu a fost retinut ieri pentru detinere de droguri de risc pentru consum propriu, fara drept si trafic de droguri de risc - art. 2 alin. 1 din legea ... (vezi toată discuția)