avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... infractiune de trafic droguri de risc
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

infractiune de trafic droguri de risc

Iubitul meu a fost retinut ieri pentru detinere de droguri de risc pentru consum propriu, fara drept si trafic de droguri de risc - art. 2 alin. 1 din legea 143/200 cu aplic. art. 35 alin. 1 cu precizarea ca drogurile s-au oferit cu titlu gratuit. El a mai fost condamnat pt trafic in 2010, cand a primit 2 ani cu suspendare si 3 incercare. in decembrie 2015 i-a expirat termenul. Astazi a primit retinere pt 30 de zile. A facut cerere de contestare. Din pacate nu a avut un avocat langa el. As vrea sa stiu ce sanse are daca va avea un avocat bun si daca, din nefericire, ar fi trimis in instanta, ce sanse ar avea sa primeasca tot suspendare si nu executare?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 01:12, 2 Aprilie 2016
Avocat a avut in mod obligatoriu din oficiu. Din cate inteleg a intervenit reabilitarea de drept pentru condamnarea anterioara, deci, de principiu este posibila o pedepsa cu suspendare.
Pe ordonanta scrie ca infractiunea s-a petrecut in perioada 2015-prezent. Mai e considerata cealalta infractiune reabilitata? Sau de ce nu au demarat asta in 2015, atunci cand putea sa i se revoce suspendarea?
Este forte greu de ajuns la o pedeapsa cu suspendare dacă nu e recidivist.

Doar sa nu știe instanta de vechea condamnare...i-ar spori șansele. ..
Dacă infracţiunea săvârşită ulterior a fost descoperită după expirarea termenului de încercare, nu se revoca suspendarea.
Eu ma refeream ca e greu oricum pe trafic de droguri cu condamnare anterioara și fără stare de recidiva.
Dacă judecătorul vede condamnarea anterioara...este extrem de greu...

Scopul pedepsei cam este prevenirea săvârșirii de noi infracțiuni și tocmai a mai comis un trafic...dupa ce a mai fost condamnat pentru trafic...

Alte discuții în legătură

Trafic de droguri /canabis-recunoasterea vinovatiei tiberyu tiberyu va salut cu respect am si eu o mare problema si de aceea cer parerile dvs in speranta de a ma folosi de ele intr-un proces penal. mai intai sa va povestesc ... (vezi toată discuția)
Comiterea unei infracţiuni în termenul de încercare stabilit în urma condamnării cori1 cori1 La data de 15.06.2012 In baza art.87al.1 din O.U.G 195/2002 cu aplic. art. 320 ind.1 alin.7 C.proc. pen, condamnă pe inculpatul, XX XX, pentru savarsirea ... (vezi toată discuția)
Trafic droguri - oferire cu titlu gratuit cori1 cori1 Sunt inculpat intr-un dosar de trafic de droguri, mai exact am fost trimis in judecata pentru oferire cu titlu gratuit de cannabis. Am declarat ca am consumat ... (vezi toată discuția)