avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1322 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Trafic de droguri /canabis-recunoasterea vinovatiei
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Trafic de droguri /canabis-recunoasterea vinovatiei

va salut cu respect
am si eu o mare problema si de aceea cer parerile dvs in speranta de a ma folosi de ele intr-un proces penal.
mai intai sa va povestesc putin apoi sa adresez si intrebarile pe care le am...
sunt acuzat de savarsirea infractiunilor prev.si ped.de art2 alin1 din legea nr.143/2000 cu aplic.art.35 alin1Cp. si aplic. art.41 alin.1CP si art.4 alin.1 din legea nr143/2000 cu aplic art.35 alin1 Cp cu aplic art1 Cp si aplic.final a art.38 alin 1
mai exact : trafic de droguri de risc
detinere de droguri de risc ptr consum propriu fara drept
si oferire cu titlu gratuit...
am fost acuzat ca din 2014 luna octombrie si pana in 2015luna august cand au fost emise mandatele de perchezitie domiciliara m-am aprovizionat cu circa 70-80G de canabis de la o anumita persoana . persoana respectiva a declarat ca de-a lungul timpului mi-a dat 70-80 g si de aceea s-a retinut aceasta cantitate...
au fost identificati cativa martori mai exact 7-8 care au declarat ca au cumparat de la mine de 5-6 ori cate 1-2g si o persoana care a spus ca i-am oferit cu titlu gratuit
la perchezitia domiciliara au fost gasite 3 pungute cu canabis si una cu rezina care adunate cantareau 1,85 ceva de genu dar oricum pana in 2 g si un cantar electronic cu urme de canabis
eu la parchet am declarat ca doar am consumat cu toti acestia si nu am luat nici un ban...
3-4 din acesti martori au spus ca in instanta vor spune ca au fost dictate declaratiile fapt care se si vede pe declaratii ca toate sunt aproape la fel..
eu am hotarat sa merg pe recunoastere doar pentru a beneficia de acea treime..
prima instanta este luna viitoare..
sunt recidivist
am fost retinut 24 de ore dupa care am fost lasat in arest la domiciliupana in prezent.. am facut cereri ca sa ma lase in ctrl judiciar dar degeaba.. acum am depus cerere ptr a ma lasa sa merg la un loc de munca intrucat am obtint contract direct dar nu mai primesc citatie pentru asta...si cererea a fost depusa dp data de 8 decembrie..
am studiat dosarul si nu am gasit convorbiri... nu am avut cumparatori sub acoperire.. nimic nimic... probele sunt doar cele gasite la perchezitia domiciliara si declaratiile martorilor ATAT ! ! !
din calculele mele a trecut perioada aceea de 5 ani de la eliberare si nu trebuie sa mai fiu considerat recidivist... si nici restul de pedeaps sa se mai adauge potrivit art 166 alin1 daca nu ma insel..
procurorul de la parchet a scris in rechizitoriu ca am avut o atitudine nesincera si am incercat sa ma sustrag acuzatiilor..ceva de genu ptr ca sunt recidivist...si am declarat ca nu am vrut sa scriu asa cum vroiau ei sa dicteze declaratia... plus ca nu mi-au fost citite drepturile ...ca am voie sa nu declar nimic . daca mi se citeau...nu declaram absolut nimic...
am 5 luni de cand sunt in arest la domiciliu....
:O
* este mai bine sa merg pe recunoastere...? beneficiez de acea treime sau este la aprecierea judecatorului?
* am sanse sa fiu condamnat dar nu cu executare?
*se tine cont de restul de pedeapsa ne executata? recidiva..?:(
Cel mai recent răspuns: tiberyu , utilizator 04:46, 16 Ianuarie 2016
Din informatiile furnizate nu se poate deduce daca pana la savarsirea infractiunii s-a implinit termenul de reabilitare pentru condamnarea anterioara, furnizati mai multe amanunte, ce pedeapsa ati avut, cand ati inceput sa executati pedeapsa.
buna ziua !
Condamnarea a fost de 7 ani pentru talharie(un telefon...:sorry: )
Arestat pe 28 decembrie 2005
Eliberat pe 28.09.2010.

Am depus si cerere de reabilitare care este pe rol dar am prima instanta la sf lunii ianuarie... sa vad ce rezolv.

Editat de moderator simonette12- motiv pct.1.3 din Regulament
Ultima modificare: Duminică, 27 Decembrie 2015
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Nu rezolvati nimic, termenul de reabilitarea se implineste dupa 12 ani calculati din 2005, in concluzie nu stati bine deloc.
patrascu razvan a scris:

Nu rezolvati nimic, termenul de reabilitarea se implineste dupa 12 ani calculati din 2005, in concluzie nu stati bine deloc.


CU REABILITAREA AM INTELES DAR RECIDIVA....? NU SE CALCULEAZA DUPA 5 ANI...? CONFORM ART 166 ALIN.1 LIT B SI ART 167 ALIN.1CP ?
Dacă va aflați în stare de recidiva obligatoriu se va aplica o pedeapsa cu executare.
Fiind recidivist este foarte greu sa scăpați de condamnare.
Nu prea sunt imparțiale instantele în astfel de situații. ..
Doar sa aveți mare noroc sa aveți instanta imparțiali și apărare impecabila ați avea șansa să scăpați de condamnare dar numai dacă probele sunt incerte.

Alte discuții în legătură

Infractiune de trafic droguri de risc mika1 mika1 Iubitul meu a fost retinut ieri pentru detinere de droguri de risc pentru consum propriu, fara drept si trafic de droguri de risc - art. 2 alin. 1 din legea ... (vezi toată discuția)
Prins cu un 1,5g de hasis jorje24 jorje24 buna ziua,as avea si eu o intrebare!Am fost prins la domiciliu,intr-o perchezitie cu o cantitate de 1,5 g,hasis(asa mi s-au spus ca este),detinuta pt consum ... (vezi toată discuția)
Acuzat de trafic international de droguri-perchezitie/incadrare juridica deliaioana deliaioana Buna ziua.prietenul meu este acuzat de trafic international de droguri. Mentionez ca este recidivist(condamnat pt furt)...in acest dosar sunt convorbiri ... (vezi toată discuția)