avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Acuzat de trafic international de ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Acuzat de trafic international de droguri-perchezitie/incadrare juridica

Buna ziua.prietenul meu este acuzat de trafic international de droguri.
Mentionez ca este recidivist(condamnat pt furt)...in acest dosar sunt convorbiri telefonice si declaratii.a avut 3 perchezitii domiciliare la care nu au gasit absolut nimic...
In ce articol se incadreaza aceste fapte?
Daca nu s-a gasit nimic la nicio perchezitie are sanse la o pedeapsa mai mica?
El nu a recunoscut nimic..pt ca multe acuzatii sunt nefondate

Editat de moderator simonette12- motiv pct.1.2 din Regulament
Ultima modificare: Joi, 1 Ianuarie 2015
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:42, 2 Ianuarie 2015
LA aceste intrebari nu se poate raspunde decat dupa ce stim care sunt acuzatiile si care sunt probele de la dosar. NU se poate da un raspuns competent cu niste date insuficiente.
in dosar sunt declaratii de la persoane care cica au cumparat de la el si convorbiri telefonice deasemenea,poze cu "marfa" vanduta unor persoane sub acoperire cica..este acuzat de trafic international de droguri.
Daca judecatorul constata validitatea acelor probe ...atunci va tine seama de ele, daca nu, nu. Insa in asemenea situatii asistenta juridica de specialitate este imperios necesara. Parerea mea.
deliaioana a scris:

in dosar sunt declaratii de la persoane care cica au cumparat de la el si convorbiri telefonice deasemenea,poze cu "marfa" vanduta unor persoane sub acoperire cica..este acuzat de trafic international de droguri.


Vedeti ca situatia este deosebit de periculoasa in ceea ce il priveste.
Au inceput sa schimbe situatia si poate fi condamnat si pe astfel de probe.
Condamnarea nu este sigura dar riscul de a fi condamnat este foarte ridicat chiar daca nu s-a gasit nimic la perchezitie.
Agentii acoperiti sunt luati in seama de instante...
Personal, nu am mare incredere in declaratiile lor dar judecatorii par sa aiba incredere...

Desi in mod normal ar trebui sa existe probe certe in sensul de filmari sau inregistrari ambientale, inregistrari ale convorbirilor telefonice, instantele pot condamna si fara acestea mai ales daca este recidivist.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Interceptari telefonice... intrebare! danielmarin danielmarin Buna seara, am o intrebare si sper sa pot gasi raspunsul aici. In situatia in care , o persoana este inplicata intr-un dosar, si singura proba inpotriva ... (vezi toată discuția)
Trafic de droguri /canabis-recunoasterea vinovatiei tiberyu tiberyu va salut cu respect am si eu o mare problema si de aceea cer parerile dvs in speranta de a ma folosi de ele intr-un proces penal. mai intai sa va povestesc ... (vezi toată discuția)
Mandat de perchezitie pentru " suspiciunea de trafic de droguri" marianmadalin322 marianmadalin322 Un mandat de perchezitie se poate prezenta cu \"suspiciunea de\" trafic droguri daca nu exista o proba concreta in acest sens si legea functioneaza pe ... (vezi toată discuția)