buna seara.as vrea tare mult sa aflu si eu o informatie.practic,pe scurt eu traiesc cu cineva de mai bine de 10 ani,avem si un copil de 8 ani impreuna,dar nu am reusit sa ne casatorim cu acte.noi trei traim in casa soacrei mele,aici e durerea#-osa va explic:ea si sotul ei,sa spunem socrul meu au primit casa de la stat pe vremea lui Ceausescu,pentru ca aveau doi copii,ce stiu se spune bun comun,in 1978.In 1991 socrul meu a murit,iar ea a ramas unica propietara..Acum are un act al casei din acele vechi..nu cred ca sa facut vreo succesiune,pentru ca sotul meu avea 12 ani cand a murit tatal sau,iar sora lui 15 mentionez,nu este fiica legitima a socrului,ea fiind din prima casnicie a soacrei,a facut acum vreo doi ani(soacra)intabulare+nu mai stiu ce la casa..practic a vrut sa o vanda..si pe noi sa ne arunce in strada..sotul meu(fiul ei)are adresa pe aceasta locuinta,eu nu..bineinteles..ea nefiind de acord sa ne casatorim vreodata deoarece nu vrea sa semneze la buletin.Ceea ce vreau eu sa va intreb,sotul meu are vreun drept acolo la acesta casa..mentionez..ca am restaurat..dar fara dovezi prea multe..stam aici,de fapt eu din 2005,din 2006 sa nascut si copilul,iar dumneaiei ne tot ameninta ca ne da afara..ne jigneste...e un calvar sa traim cu ea..mai mult pentru micutul meu..:(,este si violenta,sare la noi...nu stiu ce sa mai facem..noi muncim,platim toate datoriile,ea nu participa la cheltuieli ,desi locuieste acolo..ne spune ca cheama politia ..si ne da afara,ca nu avem nici un drept..sa stam in casa ei...e posibil...imi este foarte frica..nu ne-ar ajunge banii si de chirie..mai ales ca avem probleme cu copilul foarte des de sanatate.va rog sa ma ajutati cu un raspuns,sotul meu nu are nici un drept de la tatal sau...poate ea sa ne arunce in strada...
sub ce forma, chirie sau au cumparat inca din 78 ? Daca soacra a cumparat ulterior casa dupa decesul sotului ei, e unica proprietara, daca au act de cumparare, ambii au fost proprietari si fiul isi mosteneste tatal.
intabulare+nu mai stiu ce la casa.
Trebuie sa stiti, o fi vb de cadastru. Probabil ca daca n-a putut sa vanda, nu e unic proprietar.
N-ar putea sa va dea afara decat dupa ce obtine in instanta un ordin de evacuare, insa interesati-va intai de actele casei sa vedeti cine e proprietar.
Fiul ar trebui apoi sa ceara dezbaterea succesiunii intai la notar si apoi se vor vedea in instanta.
Nu stiu daca puteti reusi intr-un fel s-o potoliti si nu cred ca e bine sa va cresteti copilul in tensiune si-n scandal.
va multumesc pentru raspunsuri...practic dupa moartea socrului,ea a cumparat casa,in perioada cand sa dat legea.pe contract este trecuta doar ea.acum doi ani a vrut sa o vanda,noi eram convinsi ca vom ajunge pe strazi,dar deodata ceva nu a functionat,nu a mai vandut.ea are 66 de ani.sotul meu are adresa din buletin aici,practic dintotdeauna a avut-o aici pe adresa casei lor.ceea ce vreau sa stiu,sa spunem daca ea e unic propietar,poate oricum sa ne dea afara din casa,sotul meu nu o mosteneste,nu are nici un drept,de la ea.ea ar putea sa vanda fara nici o problema??eu banuiesc ca nu a putut vinde deoarece trebuie fcuta succesiunea la casa.Eu am fost la inspectoratul pentru locuinte,parca,nu mai stiu bine numele,si cand au deschis pe internet ,cum apare la ei ,acolo pe adresa acesta,a aparut ea plus sotul meu,plus cealalta fiica a ei din prima casatorie.erau trecuti toti trei,nu stiu daca are vreo importanta,sa imi spuneti ,va rog dumneavoastra.in ceea ce priveste violenta ei ,toti vecinii cunosc si aud toate cele,toti sunt alaturi de noi.m-as fi dus sa ii fac o plangere,mai ales ca imi bate foarte des copilul,este foarte speriat,cand o vede se ascunde de ea,sincera sa fiu si pe mine ma sperie foarte tare,toata lumea spune ca e nebuna,ma scuzati pentru termen...sotul ei sa spunzurat,,tot din cauza ei,vecinii stiu foarte bine,cine este ea,acum vrea sa ne termine si pe noi,amenintandu-ne in toate modurile,ne este frica si sa mancam ceea ce lasam in frigider,spune ca ne pune sange,plus multe altele,din pacate nu ne permite deloc situatia sa plecam,cu salariile pe care le avem.practic daca sotul nu ar avea nici un drept de la ea,as renunta,ne vom chinui,dar am pleca...mereu avem dubiul asta....daca are drept si el..si noi..plecam...si o lasam sa stea singura intr-un apartament de trei camere...asa cum ati spuschiar daca ar chema ,sa spunem politia nu poate sa ne dea afara,asa este,trebuie sa obtina un ordin de la tribunal,nu....???va rog sa im raspundeti si la aceste alte disperate intrebari,din suflet....va multumesc mult....
va dati seama,ca nu ii permit,faptul este ca noi,suntem la serviciu si ea ramane acasa cu copilul.atunci il mai bate.as putea sa ii fac o plangere din punctul asta de vedere,ne-ar lua cineva in seama???si daca prin absurd,cheama politia asa cum ne-a amenintat dintotdeauna,ei au dreptul sa ne arunce in strada,mentionez,ca niciodata nu am atins-o,in timp ce ea ne imbranceste,arunca dupa noi,cu fel de fel de lucruri,daca m-as duce mai departe sa ii fac o plangere,nu o poate obliga nimeni sa isi faca niste analize????