buna seara.as vrea tare mult sa aflu si eu o informatie.practic,pe scurt eu traiesc cu cineva de mai bine de 10 ani,avem si un copil de 8 ani impreuna,dar nu am reusit sa ne casatorim cu acte.noi trei traim in casa soacrei mele,aici e durerea#-osa va explic:ea si sotul ei,sa spunem socrul meu au primit casa de la stat pe vremea lui Ceausescu,pentru ca aveau doi copii,ce stiu se spune bun comun,in 1978.In 1991 socrul meu a murit,iar ea a ramas unica propietara..Acum are un act al casei din acele vechi..nu cred ca sa facut vreo succesiune,pentru ca sotul meu avea 12 ani cand a murit tatal sau,iar sora lui 15 mentionez,nu este fiica legitima a socrului,ea fiind din prima casnicie a soacrei,a facut acum vreo doi ani(soacra)intabulare+nu mai stiu ce la casa..practic a vrut sa o vanda..si pe noi sa ne arunce in strada..sotul meu(fiul ei)are adresa pe aceasta locuinta,eu nu..bineinteles..ea nefiind de acord sa ne casatorim vreodata deoarece nu vrea sa semneze la buletin.Ceea ce vreau eu sa va intreb,sotul meu are vreun drept acolo la acesta casa..mentionez..ca am restaurat..dar fara dovezi prea multe..stam aici,de fapt eu din 2005,din 2006 sa nascut si copilul,iar dumneaiei ne tot ameninta ca ne da afara..ne jigneste...e un calvar sa traim cu ea..mai mult pentru micutul meu..:(,este si violenta,sare la noi...nu stiu ce sa mai facem..noi muncim,platim toate datoriile,ea nu participa la cheltuieli ,desi locuieste acolo..ne spune ca cheama politia ..si ne da afara,ca nu avem nici un drept..sa stam in casa ei...e posibil...imi este foarte frica..nu ne-ar ajunge banii si de chirie..mai ales ca avem probleme cu copilul foarte des de sanatate.va rog sa ma ajutati cu un raspuns,sotul meu nu are nici un drept de la tatal sau...poate ea sa ne arunce in strada...
Apartamentul este doar al dansei si il poate vinde si chiar daca sotul d-voastra are acolo domiciliul! Ea l-a cumparat singura si si-a crescut si singura copii. El nu are nici un drept in momentul de fata. Poate avea drept de mostenire dupa decesul dansei , daca nu il vinde sau nu il da fiicei.
Daca nu va place situatia, de ce nu va mutati de acolo la parintii d-voastra , in chirie , sau sa va luati un apartament cu prima casa. Eu realizez ca soacra va sta si cu copilul , deci va folositi de ea, si poate loveste copilul pentru ca este obraznic. Parintii nu sunt obligati sa isi tina toata viata copii in casa lor. Soacra nu va suporta, si sincer va puteti casatori chiar daca ea nu este de acord . Nu trebuie sa stie acest lucru . Casatoria este intre d-voastra si concubin.