avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Reziliere contract vanzare- cumparare cu clauza de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Reziliere contract vanzare- cumparare cu clauza de intretinere

buna ziua
va rog foarte mult sa-mi raspundeti si mie la urmatoarele intrebari:
- este adevarat ca un contract de v-c cu clauza de intretinere facut in favoarea unuia din frati poate fi anulat daca decesul celui care trebuia intretinut survine mai devreme de 1 an de la incheierea contractului?
- daca , da , care este procedura sa se rezilieze?
Cel mai recent răspuns: avvalentina , utilizator 15:12, 10 Mai 2014
Buna ziua,

E vorba de un contract facut de un parinte cu unul dintre copii? Iar cel care doreste rezilierea e celalalt copil?

Cand a fost incheiat contractul?
da. in iulie, anul trecut.
Potrivit art. 2256 coroborat cu art. 2247 din Codul Civil, contractul nu ar fi produs niciun efect daca acesta s-ar fi facut cu o persoana suferinda de o boala din cauza careia a murit intr-un interval de 30 de zile de la data incheierii contractului respectiv. La aceasta prevedere legala va refereati?
1. actiune la instanta pentru simulatie/sau nulitate absoluta in functie de situatia de fapt.
2. taxa de timbru e cca. 3% din valoare
3. exista si posibilitatea scutrii sau reducerii taxei in functie de venituri.
vergi68 a scris:

- este adevarat ca un contract de v-c cu clauza de intretinere facut in favoarea unuia din frati poate fi anulat daca decesul celui care trebuia intretinut survine mai devreme de 1 an de la incheierea contractului?

Nu.

Răspunsul dat de mmoceanu este lămuritor.

Restul, simulaţie, anulare, nulitate absolută, sunt doar chestiuni care nu au legătură cu întrebarea concretă, a cărei esenţă se regăseşte în textul boldat.

Alte discuții în legătură

Contestare act de donatie mariadum mariadum Am doua fiice si am donat uneia dintre ele un apartament acum 14 ani. Am aflat de curand ca fata mea a pus ipoteca la banca pe acest imobil si eu in calitate ... (vezi toată discuția)
Nulitatea absoluta a unui contract autentificat.pret neserios carcotasul carcotasul solicit putin sprijin(jurisprudenta,sfaturi,doctrina) intr-o foarte interesanta speta, avand ca obiect constatarea nulitatii absolute a unui contract de ... (vezi toată discuția)
Poate fi folosita prevederea din noul cod civil ? stroe maqrcel stroe maqrcel Am un proces cu anularea unui act de intretinere facut cu matusa mea cu 12 zile inainte de a muri, de un profitor.Conform cu articolul 2256 sau 2254 din noul ... (vezi toată discuția)