Odata cu divortul, care a avut loc in 2007, instanta a stabilit, pentru copilul meu, o pensie alimentara, in cota procentuala de 25% din venitul net al tatalui. Tatal s-a recasatorit si are un al doilea copil, dar a divortat recent si de a doua sotie, datorandu-i si acestui al doilea copil o pensie alimentara in suma fixa de 1200 Ron.
Relatiile dintre tatal copilului si mine au fost, in general, bune. Am considerat ca nu merita sa-i afectez viata copilului meu cu certuri si tensiuni inutile intre noi. In plus am facut tot posibilul ca tatal sa aiba o apropiere si o relatie cat mai buna cu copilul meu, desi nu locuim in aceeasi localitate si el are deplasari dese in afara tarii.
Am acceptat, ca pe perioada de dupa pronuntarea celui de-al doilea divort al lui si pana in prezent (e vorba de 7 luni) sa-mi vireze pensia alimentara diminuata procentual, conform legii, in procent de 16% din venitul sau (presupus) net, pana la deschiderea unei actiuni si primirea, din partea instantei a unei hotarari judecatoresti in acest sens.
Acum el m-a anuntat ca a deschis o actiune in instanta pentru diminuarea pensiei alimentare a copilului meu si am primit o adresa de la mediator in care subliniaza faptul ca pensia alimentara s-a cerut (de catre tatal copilului) a fi stabilita in suma fixa de 1200 RON, la fel ca suma datorata celui de-al doilea copil.
Am motive sa cred ca tatal m-a mintit in privinta nivelului actual al salariului sau, pentru ca, initial, pensia s-a virat din salariu, apoi a invocat faptul ca la un control financiar, s-a stabilit ca firma nu avea dreptul sa-i vireze din salariu pensia, deoarece nu primise adresa instantei in numele firmei angajatoare. Deci a inceput sa vireze personal pensia alimentara. Apoi a venit cu cererea de a-l intelege eu si cu rugamintea de a aceepta diminuarea, in lipsa unei hotarari judecatoresti, dar cu promisiunea ca va ajuta copilul cu bani ori de cate ori va fi nevoie. Onorarea promisiunilor nu este punctul forte al tatalui copilului, mai ales cand a fost vorba de bani.
Mentionez ca fetita mea este in clasa a VII-a si trece in a VIII-a.
Vor fi cheltuieli foarte mari odata ce incepe clasa a VIII-a - meditatiile vor fi absolut necesare, intrucat copilul este foarte bun, dar profesorii din scoala lasa foarte mult de dorit, iar liceele la care doreste sa mearga mai departe copilul sunt din cele cu renume.
Intrebarea mea este: are copilul meu sanse sa primeasca, in continuare pensie alimentara in cota procentuala (diminuata, asa cum prevede legea, la 16.67%), sau se va hotara, in instanta, in favoarea modificarii pensiei in suma fixa?
Cel mai recent răspuns:
gi-jane2 , moderator
13:40, 10 Mai 2014