avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 940 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Intrebari Politie locala
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Intrebari Politie locala

Doamnelor si domnilor,

Asistand in cursul diminetii la niste altercatii intre asa numita "Politie" Locala si tarani ce-si vindeau produsele obtinute in ograda proprie, am unele mici nelamuriri. De faptul ca taranii faceau ceva ilegal, nu contest.

1. Asa-numitii "politisti" locali, nu ar trebui sa poarte uniforma in timpul serviciului? Au navalit brusc vreo 2 tigani dintr-o masina a Politiei Locale, imbracati in civil, au inceput sa traga de oameni, sa-i imbranceasca - unii dintre ei oameni batrani. Au trecut si la amenintari de genul: "Tu ce mai cauti pe aici, nu ti-am zis sa nu mai calci in zona asta?" Este normala o asemenea atitudine?
Am intalnit si momente in care politisti in uniforma apareau, ii amendau pe oameni si totul decurgea normal. Nu tipete, nu injuraturi.
2. L-am intrebat la modul cel mai frumos pe acel asa zis politist de ce vorbeste asa unui cetatean. M-a luat la rost, sa ma legitimez, ca el e politist. Mentionez ca ei nu s-au legitimat in nici un fel si am refuzat sa ma legitimez in fata unui tigan nesimtit, dar nici el nu a insistat in momentul in care am inceput sa ma indepartez.
Exista vreo consecinta in faptul ca am refuzat acest lucru?

Cine angajeaza acesti gardieni? Politisti nu sunt in nici un caz, n-au terminat nici o scoala si cum multi dintre ei apartin unei minoritati etnice, ma gandesc daca au terminat macar liceul.
Politia Locala poate organiza astfel de actiuni "undercover"? Si fara sa se legitimeze?
Acesti paznici pot confisca marfa oamenilor?

Multumesc de eventualele raspunsuri.

Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Mai 2014
AlexandruV, utilizator
Cel mai recent răspuns: DlGoe , utilizator 15:32, 10 Mai 2014
E complicata situatia... Vezi, tu-i faci pe cei cu tenul mai inchis (si comportare ,,adecvata") tigani (pt. cei din vestul tarii toti ,,sudistii" sunt tigani), deci comiti un act de discriminare, incalci niste legi. Daca taranii n-ar fi fost tembelizati de regimul comunist +25 de ani de neocomunism, puneau mana pe ,,politisti" si-i snopeau in bataie dupa care ii predau organelor in drept, adevaratilor politisti.
Stiu ca, in teorie, e discriminare. In practica, si cei care apartin acelei etnii se considera tigani, nu rromi. In opinia mea este o denumire absolut inventata. N-am nimic cu cei care au un loc de munca cinstit si isi vad de treaba, dar acestia reprezinta o mana de oameni interiorul acelei etnii, din pacate.
Eram doar curios daca au dreptul sa faca ce au chef, cand au chef, sa confiste marfa, etc.
Eram doar curios daca au dreptul sa faca ce au chef, cand au chef, sa confiste marfa, etc.

Nu au dreptul sa faca ce au chef, cand au chef.
Nu pot ,,confisca" marfa, trebuie incheiat un pv de sanctionare a contraventiei in care sa fie prevazuta si masura ridicarii bunurilor care fac obiectul contraventiei, bla, bla, bla !
Dar din cum ai descris ,,actiunea", nu-i vorba de confiscare, aia e talharie!
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Mai 2014
DlGoe, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Te poate legitima un polițist local fără a-ți prezenta motivul legitimării? Stelee Stelee Salut, Am surprins un polițist local încercând să amendeze un băiat de la cargus care cică n-ar fi avut voie să livreze în acel interval orar și ... (vezi toată discuția)
Politia locala din arad controleaza documentele taximetristilor parlucian parlucian Prestez serviciul de transport de persoane in regim de taximetrie si de cateva luni Politia Locala - Serviciul Rutier din municipiu a primit dreptul de a ... (vezi toată discuția)
Reactii vehemente handsu handsu Ce parere aveti despre politica est-europeana (\"expusa\" de Madonna si urmata de reactii vehemente din partea publicului) privind minoritatea roma ? Trebuie ... (vezi toată discuția)