avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 209 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu de odihna inaintea suspendarii contractului ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu de odihna inaintea suspendarii contractului de munca

Bună,
Am ales să intru în concediu pentru creșterea copilului ca tată iar pentru aceasta am inteles ca mi se va suspenda contracul individual de munca. Acest lucru se va intampla undeva in luna Iunie a.c.
Pentru anul in curs beneficiez de 23 de zile de concediu de odihna, din care 2 zile de anul trecut. Pot sa inaintez o cerere pentru concediu de odihna pentru lunile Ianuarie-Mai? Cate zile vor fi calculate pentru această perioadă?
Am inteles ca pentru perioada de concediu de odihna se inainteaza o cere cu minim 20 de zile lucratoare in prealabil. Eu nu ma incadrez pentru ca decizia de a intra in CCC a venit in perioada asta.
Avand in vedere ca mi se va suspenda contractul de munca, voi putea beneficia de zilele de concediu de drept pentru lunile in curs?
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Mai 2014
Marta0000, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:06, 10 Mai 2014
1. procedura de acordare a CO ar trebui sa fie reglementata la nivel de angajator.

2. Potrivit art. 145 alin. (2) din Codul muncii, durata efectiva a concediului de odihna anual se stabileste prin contractul individual de munca cu respectarea legii si a contractelor colective aplicabile, si se acorda proportional cu activitatea prestata intr-un an calendaristic.

Pentru perioada 01.01.2014 - 01.05.2014 aveti dreptul la 21 : 12 x 4 = 7 zile lucratoare de CO., la care se mai adauga si cele 2 zile de CO de anul trecut.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna legal adriana2608 adriana2608 O persoana angajata la 01.01.2014,are dreptul la concediu de odihna in acest an?In ce cuantum? (vezi toată discuția)
Concediu inaintea preavizului doinaradu doinaradu Conform programarii concediului,luna iulie este luna in care am solicitat c.o. Tot in aceasta luna urmeaza sa primesc preavizul de concediere colectiva. ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna irumes irumes Am un salariat care de la inceputul anului a muncit (pontat ) 9 zile, dupa care a efectuat concediul de odihna 31 de zile din 36 cate are dreptul pentru un an, ... (vezi toată discuția)