avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 598 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Amanare initiala pronuntare cauza
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Amanare initiala pronuntare cauza

Buna ziua,
Am facut recurs la o cauza si dupa ultima sedinta apar urmatoarele:
- Tip solute: amana pronuntarea
- Solutia pe scurt: amana pronuntarea cauzei la data de …
- Document: Incheiere - amanare initiala a pronuntarii
Intrebarea mea se refera la insemnatatea "amanarii initiale a pronuntarii". Ce inseamna o "amanare initiala" fata de o "amanare"?
Scurt istoric al cauzei: Am promovat o actiune la judecatorie dupa care am facut recurs la tribunal unde s-a casat prima hotarare si s-a trimis inapoi la prima instanta pentru a se tine cont de anumite chestiuni ca si cheltuieli, etc. Cand a ajuns inapoi la fond, prima instanta insa nu a tinut cont de cele spuse in decizia tribunalului ci a copiat cuvant cu cuvant hotararea emisa prima data de judecatorie (s-au schimbat doar datele). Am facut un al doilea recurs in care am cerut ca tribunalul sa judece cauza si numai in cazul in care nu o judeca dintr-un oarecare motiv sa o trimita inapoi la instanta de fond. Acum vad ca tribunalul face aceasta "amanare initiala". Sunt curioasa ce inseamna acest lucru.
Va multumesc pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: palnyc , utilizator 19:08, 10 Mai 2014
Buna ziua,

Nu e nici o diferenta. Amanare initiala inseamna doar prima amanare, nimic altceva. E posibil sa mai amane pronuntarea si aceea va fi amanare ulterioara a pronuntarii.

Succes,
Dar de ce s-ar amana o amanare? Nu fac fata judecatorii cu volumul de lucru si in loc de pronuntare peste o saptamana se pronunta dupa doua saptamani?
Pe mine m-a incurajat un pic formularea ptca presupune ca retine tribunalul cauza (in loc sa o trimita inapoi la prima instanta care a scos aceeasi hotarare de doua ori care s-a bazat pe expertize incomplete) si o sa mai fie alte amanari pana se termina expertiza sau se completeaza probatorul prin tribunal.
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amanare pronuntare crysstianno crysstianno ªedinţe 01.10.2013 Ora estimata: 08:30 Complet: C2 Civil Fond Funciar Minori-Familie am. pr. Tip solutie: Solutia pe scurt: Document: ... (vezi toată discuția)
Amanarea pronuntarii Cami88 Cami88 Tip solutie: Amână pronunţarea Solutia pe scurt: amana pronuntarea la (data) Document: Încheiere - Amânare iniţială a pronunţării (data sedintei) ... (vezi toată discuția)
Procedura dardamian dardamian Ce inseamna ca un tribunal \"Admite ca fondat recursul introdus de reclamantul ..... împotriva sentinţei civile nr. ........pronunţată de Judecătoria ... (vezi toată discuția)