avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 453 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum trebuie procedat ca unica fiica sa primeasca in ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum trebuie procedat ca unica fiica sa primeasca in proprietate imobilul?

Buna ziua.Am o prietena de 45 de ani din Iasi,careia tatal ei (singurul parinte ramas in viata,mama fiind decedata),doreste sa-i lase ei apartamentul (aflat in acelasi oras) deoarece ea este singurul copil pe care il are.V-as ruga sa-mi spuneti prin ce metode se rezolva aceasta,care sunt demersurile care trebuie facute,ce acte sunt necesare si nu in ultimul rand,ce costuri implica aceasta actiune functie de fiecare metoda?

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 16:55, 10 Mai 2014
Ar putea sa nu faca nimic ca tot ei ii ramane. Poate sa i-l doneze daca vrea sa i-l dea de acum.
Casa a fost bun comun al parintilor ? Daca si mama era proprietara, au de dezbatut succesiunea dupa ea.
Da,tatal ei doreste sa i-l lase ei acum cat este el in viata;care ar fi demersurile care ar trebui facute,acte necesare,etc.?

Editat de moderator simonette12- motiv pct.2.8 din Regulament
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Mai 2014
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Actul de proprietate, sa aiba cadastru, intabulare, sa ia un buletin de informare de la oficiul de cadstru, ultima chitanta de la intretinere, chitanta lumina, certificat fiscal de la administratia financiara si cam atat, merg la notar.
Daca aleg sa faca donatie, nu plateste impozit, taxele la notar se platesc fct de valoarea casei.
Va multumesc pentru informatii;o zi cat mai frumoasa!

Editat de moderator simonette12- motiv pct.2.8 din Regulament
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Mai 2014
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Daca este copil unic nu are rost nicio donatie, sint cheltuieli inutile, apartamentul tot ii va ramine prin mostenire. Ca intra in posesia apartamentului acum sau mai tirziu este acelasi lucru.

Alte discuții în legătură

Atacare mostenire + donatie pantazie pantazie am mostenit de la parintii mei un apartament, o parte facandu-se printr-o mostenire, unul dintre parinti fffind decedat la data respectiva, cota parte 3/8, ... (vezi toată discuția)
Ln cat timp trebuie acceptata succesiunea? linda27 linda27 problema mea este ca tata a decedat in 15 martie a cumparat o casa inainte de a se recasatori si au avut un copil inpreuna ,eu ca fiica ce drepturi am ? ... (vezi toată discuția)
Mostenire dupa tatal decedat nadia34mandea nadia34mandea Buna seara avocati ! Multumesc anticipat pt raspunsuri ...situatia mea e cam in felul urmator .Tatal meu a decedat in 2011 in noiembrie .la tara ar avea un ... (vezi toată discuția)