avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 877 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire dupa tatal decedat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire dupa tatal decedat

Buna seara avocati !
Multumesc anticipat pt raspunsuri ...situatia mea e cam in felul urmator .Tatal meu a decedat in 2011 in noiembrie .la tara ar avea un pamant cam 3 hectare ,tata fiind cu bautura a fost un lasa-ma sa te las ,,,nu a facut nimic cat a fost in viata .a lasat totul pe mana surorii lui dar fara sa semneze nimic.Cum pot intra in posesia pamantului si tot ce avea tata, nu am nici un act la indemana...si nici nu stiu ce avea ....Cum sa procedez si unde la cine sa ma adresez si cu ce documente.....

Editat de moderator simonette12-motiv pct.1.2 din Regulament( nu este necesar sa editati mesajele cu litere majuscule)
Ultima modificare: Duminică, 25 Ianuarie 2015
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Cel mai recent răspuns: nadia34mandea , utilizator 21:19, 25 Ianuarie 2015
va scoateti de la notar certificat de calitate de mostenitor, apoi trebuie sa obtineti certificat fiscal in cuprinsul caruia gasiti toate bunurile cu care figura si pt care platea impozit.
apoi va adresati unui notar pt dezbaterea succesiunii - notar de pe raza localitatii unde a decedat
Problema e ca tata nu a platit nici un impozit pe acel pamant....dar din auzite sora lu tata cele 3 ha de pamant le-a trecut pe numele ei fiind tata in viata fara sa semneze nimic. E posibil poate sa faca matusa mea ceva fara semnatura tatalui meu....

Editat de moderator simontte12- motiv pct.1.2 din Regulament

Ultima modificare: Duminică, 25 Ianuarie 2015
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sentinta definitiva si irevocabila teren Gheorghe Stepan Gheorghe Stepan Dupa ramanerea definitiva si irevocabila a unei sentinte privind o suprafata de teren de 1ha- teren livada, primaria a decis sa anuleze suprafata de 1 ha. Este ... (vezi toată discuția)
Cetatean italian- cumparare imobil in romania larisa91 larisa91 Dumnealui nu are buletin de Romania, dar doreste sa cumoere un apartament doar pe numele lui, dar este casatorit cu un cetatean roman. Ce drepturi ar avea el ... (vezi toată discuția)
Succesiune de pe urma parintilor. 24gabisi 24gabisi Mama mea a decedat in febr.2009, iar tatal in febr.2012. In 2009 am deschis succesiunea la notariat doar pentru mama decedata, pentru niste depozite ... (vezi toată discuția)