am mostenit de la parintii mei un apartament, o parte facandu-se printr-o mostenire, unul dintre parinti fffind decedat la data respectiva, cota parte 3/8, respectiv o donatie din partea celui ramas in viata, cota parte 5/8.
acest lucru a avut loc in urma cu 17 ani.
sunt, din cate stiu pana la ora actuala, mostenitor unic, fiind singurul copil la parinti.
as vrea sa stiu in conditiile in care, dupa decesul parintelui in viata va aparea un posibil mostenitor, copil nelegitim, ruda indreptatita, etc... ce sanse sunt ca donatia+mostenirea sa poata fii atacata dupa 17 ani? Cu ce sanse de reusita?
exista un termen de prescriere al acestei posibilitati de atac din partea tertilor?
poate fii atacata de un testament "potrivnic" al parintelui inca in viata?
in urma casatoriei ndintre el si mama mea sunt unicul copil.
posibil ca tatal meu sa fii avut o relatie extraconjugala si sa fi avut un copil...
exista vreo metoda prin care pot sa aflu daca tatal meu mai are vreun copil in afara de mine, vreo arhiva care poate oferi acest lucru in urma unei cereri?
tatall meu este inca in viata, sustine ca nu, dar ceva ma face sa nu il cred.
in conditiile in care, dupa decesul sau, nu primesc nici o citatie, totul se prescrie?
am citit aici pe forum ca ;donatia daca nu a fost atacata timp de 6 luni inseamna ca devi unicul proprietar de drept . Dar nu prea cred nici eu asa ceva ?! puteti sami raspundeti d-ule AVOCAT .multuimesc frumos !
Chiar daca exista un copil dintr-o relatie extraconjugala , a tatalui dvs, daca acel copil nu este recunoscut , nu are cum sa pretinda vreun drept . Daca tatal dvs. sustine ca nu mai are alt copil , poate e bine sa il credeti.