avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Predare carnet de conducere
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Predare carnet de conducere

Carnet de conducere ridicat pt. depasirea vitezei legale, pierdut procesul in ambele faze ( prima instanta si cale de atac) ; ce se intampla daca nu predau carnetul ?
Cel mai recent răspuns: Sganarelle , utilizator 11:01, 14 Mai 2014
Perioada suspendarii dreptului de a conduce se va majora cu inca 30 de zile.
Art.116 din Oug.195/2002
.........................................
(4) În termen de 15 zile de la data pronunţării hotărârii judecătoreşti prin care instanţa a respins plângerea împotriva procesului-verbal de constatare a contravenţiei, contravenientul este obligat să se prezinte la serviciul poliţiei rutiere care îl are în evidenţă pentru a preda permisul de conducere.
(5) Neprezentarea contravenientului în termenul prevăzut la alin. (4), în mod nejustificat, atrage majorarea cu 30 de zile a duratei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce.
Adica, atunci cand te prinde politia, ti-l ia 2 luni?
Indiferent daca carmetul este predat sau nu, el este suspendat. In baza de date a Politiei figureaza ca si suspendat, conducerea autovehiculelor in aceste circumstante atragand raspunderea legala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis Dorin1234 Dorin1234 Va rog sa ma ajutati...acum 3 luni mi a fost suspendat permosul pe 90 de zile inainte de a pleca din tara avocatul mi a dat o foaie de greja in urma careia ... (vezi toată discuția)
Permis conducere suspendat 30 zile, de cand incepe perioada de suspendare? uciucubelu uciucubelu Pe 15 decembrie 2011 am pierdut procesul cu Politia Rutiera insemnand ca in termen de 15 zile sa predau permisul. Pana pe 30 decembrie nu l-am predat fapt ... (vezi toată discuția)
Comunicare ipj cristian11 cristian11 In urma cu 2 ani, am depus plangere impotriva unui proces verbal de contraventie rutiere...Prin februarie 2010 prin sentinta mi s-a respins plangerea ... (vezi toată discuția)