Carnet de conducere ridicat pt. depasirea vitezei legale, pierdut procesul in ambele faze ( prima instanta si cale de atac) ; ce se intampla daca nu predau carnetul ?
Perioada suspendarii dreptului de a conduce se va majora cu inca 30 de zile.
Art.116 din Oug.195/2002
.........................................
(4) În termen de 15 zile de la data pronunţării hotărârii judecătoreşti prin care instanţa a respins plângerea împotriva procesului-verbal de constatare a contravenţiei, contravenientul este obligat să se prezinte la serviciul poliţiei rutiere care îl are în evidenţă pentru a preda permisul de conducere.
(5) Neprezentarea contravenientului în termenul prevăzut la alin. (4), în mod nejustificat, atrage majorarea cu 30 de zile a duratei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce.
Indiferent daca carmetul este predat sau nu, el este suspendat. In baza de date a Politiei figureaza ca si suspendat, conducerea autovehiculelor in aceste circumstante atragand raspunderea legala.
Permis
Dorin1234
Va rog sa ma ajutati...acum 3 luni mi a fost suspendat permosul pe 90 de zile inainte de a pleca din tara avocatul mi a dat o foaie de greja in urma careia ... (vezi toată discuția)
Comunicare ipj
cristian11
In urma cu 2 ani, am depus plangere impotriva unui proces verbal de contraventie rutiere...Prin februarie 2010 prin sentinta mi s-a respins plangerea ... (vezi toată discuția)