avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere

Buna ziua! Am facut un contract de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere cu parinti mei in anul 2003.Mentionez faptul ca am ami avut un frate care a decedat in urma cu 1 an.Intrebarile mele sunt:
1-poate fi atacat in instanta si anulat de catre mostenitori fratelui meu?
2-trebuia dus(cvc ci) la Primarie pentru schimbare de proprietari si ptr a plati impozit??( impozitul este platit in continuare de parinti),,,sau proprietar de drept devin in momentul decesului parintilor?

multumesc anticipat ptr raspuns
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Mai 2014
FLPOPA, utilizator
Cel mai recent răspuns: FLPOPA , utilizator 21:08, 12 Mai 2014
Daca prestati intretinerea nu are cine ce sa atace...... Trebuia schimbat rolul fiscal. La decesul parintilor dvs se va radia obligatia de intretinere de la cartea funciara. Dvs sunteti proprietar.
FLPOPA a scris:

Buna ziua! Am facut un contract de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere cu parinti mei in anul 2003.Mentionez faptul ca am ami avut un frate care a decedat in urma cu 1 an.Intrebarile mele sunt:
1-poate fi atacat in instanta si anulat de catre mostenitori fratelui meu?
2-trebuia dus(cvc ci) la Primarie pentru schimbare de proprietari si ptr a plati impozit??( impozitul este platit in continuare de parinti),,,sau proprietar de drept devin in momentul decesului parintilor?

multumesc anticipat ptr raspuns

nici vorba

termenul de acceptare a succesiunii e de un an..prin urmare ei nu mai sunt in termen sa se prevaleze de acceptare si sa exercite vreo actiune

Se poate accepta si tacit succesiunea....
multumesc ptr raspunsul prompt din partea dvs,.,,,dar nu sunt lamurit total cu a 2 intrebare,,,trebuia sau nu dus un act la primarie si schimbat proprietarul????...stima.
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Mai 2014
FLPOPA, utilizator
Da. Trebuie sa depuneti un exemplar al contractului si la Primarie pt. schimbarea rolului fiscal al imobilului.

Alte discuții în legătură

Buna, recent mi-am schimbat domiciliul in alt oraș și toate ... Cornel33 Cornel33 Buna, recent mi-am schimbat domiciliul in alt oraș și toate mașinile au trecut automat pe impozitul din orașul respectiv, problema este ca una din ... (vezi toată discuția)
Urgent ajutor - succesiune irina_irina irina_irina Buna seara.Vreau sa fac cadastru la casa,anexe si silistea casei dar nu am facuta succesiunea dupa parinti ,decedati in 1994 si2004 iar la rol la primarie este ... (vezi toată discuția)
Am cumparat o masina sechestrata aurel156 aurel156 Am cumparat cu acte in regula o masina sechestrata......... am facut cumparare-vanzare omu mi-a adus fiscalu in regula iam dat banu nimic de banuit, am mers la ... (vezi toată discuția)