avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna, recent mi-am schimbat domiciliul in alt oraș ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna, recent mi-am schimbat domiciliul in alt oraș și toate ...

Buna, recent mi-am schimbat domiciliul in alt oraș și toate mașinile au trecut automat pe impozitul din orașul respectiv, problema este ca una din mașinile mele ( care este pe numele meu) este la tatal meu, și dânsul nu vrea sa îmi dea mașina sa o radiez ca sa nu mai fie pe domiciliul meu actual la impozit ( locuința de domiciliu nu este a mea de pe noul buletin) și asta deranjează persoana respectiva. Am trimis și o notificare printr un avocat ca sa îmi restituie mașina. Răspunsul fiind unul negativ din partea tatălui. Ce alta cale as putea urma, ca sa îmi dea actele mele? P.S casa unde luicuiesc ei acuma este tot pe numele meu si nu vor sa o părăsească, ce as putea sa fac si in legătura cu asta? Dacă eu îmi dau mașina pierdută, se considera furt ? Vreau sa fac aceste lucruri deoarece se comporta foarte urat cu mine si am încercat sa discut frumos cu ei, dar nu s-a putut
Cel mai recent răspuns: Cornel33 , utilizator 23:39, 17 Iunie 2023
Daca sunteti proprietar, puteti cere evacuarea lir in instanta si pueti sa revendicati masina tot in instanta. Nu puteti sa o " dati furata" daca nu e.
Parintii au pensie/ alte venituri? Ca daca nu au, pot cere in instanta sa ii intretinetim
una din mașinile mele ( care este pe numele meu) este la tatal meu, și dânsul nu vrea sa îmi dea mașina sa o radiez

Independent de dorinta tatalui,dv figurati drept proprietar bun mobil si daca aveti interesul aveti dreptul sa desfasurati demersuri pentru parcurgere procedura legala radiere auto de la vechea adresa si notarea pe rolul fiscal al noului domiciliu

gi-jane2 a scris:

Daca sunteti proprietar, puteti cere evacuarea lir in instanta si pueti sa revendicati masina tot in instanta. Nu puteti sa o " dati furata" daca nu e.
Parintii au pensie/ alte venituri? Ca daca nu au, pot cere in instanta sa ii intretinetim

Mulțumesc frumos !

ynocentta a scris:

una din mașinile mele ( care este pe numele meu) este la tatal meu, și dânsul nu vrea sa îmi dea mașina sa o radiez

Independent de dorinta tatalui,dv figurati drept proprietar bun mobil si daca aveti interesul aveti dreptul sa desfasurati demersuri pentru parcurgere procedura legala radiere auto de la vechea adresa si notarea pe rolul fiscal al noului domiciliu

Mulțumesc frumos !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere autoturism instrainat fara act de vanzare/ cumparare FloAp FloAp Buna ziua, As dori sa radiez un autoturism dar problema este ca l-am instrainat fara a face act de vanzare/cumparare unui prieten, urmand sa facem actele ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare auto la schimbare domiciliu georgefatu georgefatu Cunosc obligativitatea reinamtricularii la schimbarea domiciliului (in alt judet); problema mea este aceea ca intentionez sa vand masina si nu stiu daca am ... (vezi toată discuția)
Vanzare autovehicul freetp freetp Buna, Am o situatie mai inedita. Anul trecut mi-am schimbat domiciliul in cadrul aceluiasi judet. Masina am trecut-o rapid la taxe si impozite prin transfer ... (vezi toată discuția)