avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 641 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Inmatriculare auto la schimbare domiciliu
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Inmatriculare auto la schimbare domiciliu

Cunosc obligativitatea reinamtricularii la schimbarea domiciliului (in alt judet); problema mea este aceea ca intentionez sa vand masina si nu stiu daca am vreo posibilitate sa nu o mai inmatriculez in noul judet, presupunand ca nu voi mai circula cu aceasta masina dupa ce imi voi muta domiciliul. Nu stiu ce probleme ar putea apare la Directia Taxe si Impozite (de la vechiul domiciliu, unde am acum masina pe rol) cand voi realiza formalitatile de vanzare.
Cel mai recent răspuns: georgefatu , utilizator 16:14, 14 Iulie 2015
Sa clarificam problemele
initial precizati
intentionez sa vand masina
,ceea ce implica radierea acesteia de la autoritatea fiscala de domiciliu
Ulterior reveniti si precizati
presupunand ca nu voi mai circula cu aceasta masina
,
daca instrainati bunul mobil cu respectarea dispozitiilor in vigoare,puteti circula cu acel auto fara insa sa il mai detineti pe rol fiscal,in baza unei procuri,contract de comodat,etc
Daca parcurgeti si finalizati procedura de radiere auto de la actualul domiciliu,ulterior nu aveti ce alte probleme sa intampinati
Succes !
Am precizat faptul ca nu intentionez sa circul cu masina dupa schimbarea domiciliului pentru ca legea ma obliga ca masina sa fie inmatriculata pe noul domiciliu (lucru care vreau sa-l evit din motiv de costuri si timp pierdut).
Acum, problema care ar putea apare (poate de fapt nu este nici o problema) este faptul ca eventualele operatiuni care trebuie sa le fac la Directia Taxe si Impozite a vechiului domiciliu (radiere, dovada privind plata taxei auto) le voi face dupa schimbarea schimbarea domiciliului in alt judet si nu stiu daca cei de acolo vor avea ceva obiectii asupra acestui fapt.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata auto la financiar catalinux1984 catalinux1984 Buna ziua, va rog sa mă ajutați cu un răspuns la întrebarea urmatoare.: Am domiciliul din buletin pe Călărași, autoturismul tot pe Călărași (logic), ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare auto + schimbare de domiciliu plentytwo plentytwo Buna ziua! Ma aflu intr-o situatie putin dificila incercand sa inmatriculez un autoturism. Masina a fost cumparata second hand acum aproximativ 3 luni, si ... (vezi toată discuția)
Vanzare autovehicul freetp freetp Buna, Am o situatie mai inedita. Anul trecut mi-am schimbat domiciliul in cadrul aceluiasi judet. Masina am trecut-o rapid la taxe si impozite prin transfer ... (vezi toată discuția)