VoL a scris:
Inteleg ca problema dvs. este faptul ca nu vi se poate elibera anexa 24 pt. dezbaterea succesiunii intrucat la rol este deja trecut sotul dvs. Intrebarea este deci, in baza carui act a fost trecut la rol sotul (nu si dvs?!) pe averea parintilor dvs.?
raspunsul poate fi :
1. parintii v-au facut din timpul vietii vre-un act de vanzare/ donatie/ intretinere.
2. este o greseala a unui lucrator din primarie.
Pentru clarificarea situatiei aveti dreptul sa cereti primariei sa va scoata din arhiva actul in baza caruia s-a schimbat rolul. Daca este corecta varianta 1 atunci nu se mai pune problema succesiunii pt. acest imobil, se opereaza intabularea pe numele dvs. in baza acelui act. Daca este varianta a 2 a , orice greseala se poate indrepta si sunteti indreptatita sa cereti asta.
Dupa decesul parintilor, dupa 2004, am preluat gospodaria prin declaratia care se completeaza pe propria raspundere pentru impozit. Si in baza acelui act a fost trecut sotul. Pe rol sunt trecuta atat eu cat si sotul. Dar mergand la notar, acesta mi-a zis ca nu poate sa-mi faca succesiunea ptr ca aparem noi la rol, iar primaria nu poate sa-mi dea actele necesare pe numele defuntilor, spunand ca noi suntem trecuti si nu parintii, dar act oficial nu este, ci o preluare a rolului "din mers". Deci este o greseala a celor de la primarie ptr ca au acceptat situatia de a ne trece pe noi pe rol fara a avea un act oficial? Dar in acesta situatie, primaria imi poate da acte pe numele defunctilor? Este o ilegalitate sa-mi dea actele de care am nevoie pe numele lor?
Multumesc anticipat!