avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 984 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Ajutor deces salariat
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Ajutor deces salariat

Buna dimineata,

Va rog frumos sa ma ajutati cu urmatoarea speta:
- in data de 19.03.2014 l-am pierdut pe tatal meu, salariatul unei societati comerciale inca din anul 2000.
- in data de 30.04.2014 am transmis catre societatea respectiva o cerere pentru ajutor de deces, insa nu am primit nici un raspuns, suma de bani cuvenita, nici atat.
- rugamintea mea este sa imi comunicati cum pot proceda mai departe, cui sa ma adresez.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ana-cer , moderator 21:21, 11 Mai 2014
Trebuie sa va prezentati personal la anagajatorul tatalui dvs. cu certificatul de deces in original.
Va sfatuiesc sa luati legatura cu firma inainte, telefonic, pentru a stabili data cand sa va prezentati la ei la sediu. Daca nu vor sa plateasca, le puteti spune ca veti face reclamatie la casa de pensii si vor fi amendati cu o suma pana la 5000 lei. Ar iesi mult mai ieftin cu plata ajutorului, pe care oricum il recupereaza de la casa de pensii.

Legea nr.263/2010:
ART. 118
Dupã efectuarea plãţii ajutorului de deces, plãtitorul are obligaţia de a înscrie pe versoul certificatului de deces original, în baza cãruia se solicitã ajutorul de deces, menţiunea "ACHITAT", data, semnãtura şi ştampila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordare ajutor deces studenta1 studenta1 Buna ziua. Tatal meu a decedat acum o saptamana. Vroiam sa stiu daca se acorda ajutor de inmormantare in conditiile in care tatal meu nu era nici asigurat si ... (vezi toată discuția)
Ajutor inmormantare persoana fara venit alexmarian alexmarian Buna ziua. In urma cu 2 zile mi-a decedat tatal. Tin sa precizez ca nu avea pensie, salariu, asigurare sociala. Mai pe scurt nu avea nici un fel de venit insa ... (vezi toată discuția)
Ajutor de inmormantare bogdanstan80 bogdanstan80 buna ziua, acum 3 zile bebelusul nostru a decedat si a fost inmormantata ieri. eu lucrez la un hypermarket si sotia este somera. am dori sa stim cine ... (vezi toată discuția)