Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 812 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Recalificările fiscale - riscuri pentru companii. Lectori: EY România. Marți, 19 Octombrie, ora 11:00. Rezervă loc și participă → 

Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... FIRMA (DATORII LA STAT) SI CREEANTE DE RECUPERAT ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

FIRMA (DATORII LA STAT) SI CREEANTE DE RECUPERAT PERSOANA-CREDITE LA BANCI

1. Suntem o firma de consultanta si proiectare, specializata in elaborare de studii de fezabilitate, aplicatii de finantare si proiecte tehnice. Principalli beneficiari sunt primariile. In 2007, am inregistrat o cifra de afaceri de 35.000 Euro si am realizat proiecte finantate de peste 25.000.000 Euro. In 2008, cifra de afaceri a fost in jur de 150.000 euro si am realizat proiecte care au obtinut finantare pentru beneficiarii nostrii de peste 10.000.000 Euro. Toate proiecte elaborate si evaluate de noi au fost eligibile. In ciuda faptului ca majoritatea beneficiarilor au obtinut finantarea, desi proietele au fost castigatoare si predate cu aproape un an in urma, avem de incasat creeante in valoare de circa 120000, de la 6 primarii, pentru 7 proiecte si de 190000 RON de la o societate comerciala pentru 20 proiecte. Practic nu mai avem numerar decat 2000 RON, datorii la stat de circa 50.000 RON si datorii la subcontractori de cca 7.000 RON. Intervin si cheltuielile lunare: telefon, abonament medicina muncii, contabil, etc. Am incheiat un contract cu o firma specializata in recuperare creeante dar se pare ca se misca greu. Probail daca ne puteam permite un avocat personalizat ar fi mers mai bine; dar datorita cash-flowului aproape de zero acest lucru este imposibil.
2. Pe plan personal avem rate la credite in valoare de 5000 RON/luna, deja la creditele ipotecare inregistram intarziere de o luna si suntem notificati, iar la creditul personal si la leasing inregistram intraziere de trei luni. Din cauza intarzierilor nu putem refinanta creditele, deoarece figuram la biroul de credite.
Mi se pare inadmisibil ca dupa o munca fara odihna (cum a fost cazul in 2008) sa avem bani pe hartie si practic in casa sa fim pe zero. Mai mult, cu datorii la stat nu putem participa la licitatii (desi d-nul prim-ministru Boc a promis in 26 martie a.c. ca se lucreaza la modificarea legislatiei in sensul ca firmele cu datorii la stat mai mici decat creantele stat ului pot participa la licitatii; promisiunea a fost ca Guvernul va emite actul normativ respectiv pana in 15 aprilie a.c. Practic, in situatia noastra STATUL ne datoreaza 70.000 RON
Intrebarile sunt:
1. Se gaseste o firma care sa cumpere creeantele? Exista toate actele necesare (contracte, PV predare-primire, facturi emise)
2. Vand firma pentru 170.000 RON. De incasat sunt 70.000 RON (dupa scaderea datoriilor la stat plus 190.000 RON de la societatea comerciala). Se gaseste cineva sa o cumpere?
3. Stie cineva o banca care poate oferi un credit de refinantare fara ca istoricul "negativ" al sotiei solicitantului sa influenteze acordarea creditului?
In caz ca nu pot vinde firma ce este bine sa fac?
Multumesc,
Andreea Ionescu

Alte discuții în legătură

Cetateni si persoane juridice penalizate. statul dator are verde la finantari nerambursabile! ANDREEA IONESCU ANDREEA IONESCU Daca un cetatean sau o persoana juridica are datorii la stat este urmarit, notificat, somat sa plateasca, nu are acces la credite, are cosmaruri, etc. Firma ... (vezi toată discuția)
Executare silita legala sau nu? PerpetuumMobile PerpetuumMobile Buna seara, Am nevoie de ajutor in legatura cu o speta si posibil de un avocat care sa ma reprezinte. O sa scurtez povestea in interesul timpului, dar o pot ... (vezi toată discuția)
Firma de consultanta(contract deconsultanta cu (primaria) poate intocmi studii de fezabilitate sau proiecte ? ciovica ciovica Concret,există contracte încheiate între autorităţi ale administraţiei publice şi firme private, prin care aceste firme oferă instituţiei ... (vezi toată discuția)