avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita legala sau nu?
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita legala sau nu?

Buna seara,

Am nevoie de ajutor in legatura cu o speta si posibil de un avocat care sa ma reprezinte. O sa scurtez povestea in interesul timpului, dar o pot elabora la cerere:

Am contractat un credit de 70.000 de euro de la o banca in vederea obtinerii unor fonduri europene nerambursabile. M-am angajat ca raspund si cu bunurile firmei nou infiintate, precum si cu ale mele personale. Mentionez ca am depus un avans de 18.000 de euro catre plata acestui credit.

Urmarind cu strictete procedura accesarii de fonduri pentru Romania, am organizat o licitatie, am selectat oferta castigatoare (care continea detalii tehnice si fotografii cu utilajele in speta), apoi am contractat creditul bancar si am platit integral utilajele respective, urmand ca FEADR sa vireze suma de 49.000 de euro bancii, ramanand doar un credit de 3.000 de euro pe care urma sa il achit ori integral, ori pe o perioada de 1 an (daca nu ma insel).

PROBLEMA a intervenit atunci cand firma care a castigat licitatia a livrat alte utilaje decat cele din oferta castigatoare, ceea ce m-a determinat pe mine sa nu depun cererea de finantare, deoarece as fi facut-o stiind foarte bine ca utilajele respective nu aveau nici pe departe valoarea din contract.
Deci am pierdut si proiectul european, si am si ramas si cu o datorie in banca. Am formulat plangere penala in acest sens.

Dupa aproximativ 4 ani de zile, in care nu am mai primit nicio notificare de la banca, in ciudat faptului ca i-am contact eu de doua ori, am primit intr-un final o notificare de executare silita de la un executor judecatoresc, dar la in loc de banca alta este vorba de o alta firma cu care eu nu am incheiat niciun acord. Mentionez ca aceasta firma isi are sediul in Luxembourg, fara filiala in Romania. Valoarea totala a sumei datorate este acum aprox. 77.000 de euro, in ciuda faptului ca valoarea creditului a fost de 70.000 - 18.000 deja depusi = 52.000 de euro.

Mentionez totodata ca a existat si un proces civil despre care eu nu am fost informat, intentat de catre executor pentru a putea executa silit.
In tot acest timp eu nu am primit nicio informatie cu privire la aceasta a treia companie care este acum proprietarul creantei, ci m-am trezit pur si simplu ca vor executa in 7 zile de la anuntare.

Este legala aceasta executare silita avand in vedere ca banca a vandut creanta catre o firma de recuperari creante fara acordul meu?
Avand in vedere complexitatea situatiei, care este cea mai buna cale de atac?
Ultima modificare: Joi, 19 Octombrie 2017
PerpetuumMobile, utilizator
Cel mai recent răspuns: PerpetuumMobile , utilizator 19:02, 21 Octombrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Formular Plangere Penala Credite Exportate Pentru Care S-au Incasat Dobanzi Bancare Ilegale De Catre Recuperatorii De Creante.
[ link extern ] /
Multumesc pentru raspuns si pentru timpul acordat.
As dori insa un raspuns mai detaliat, in special cu privire la ce ar trebui sa comunic catre executorul judecatoresc in aceasta situatie.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Executorul judecătoresc este angajatul acestui recuperator care acum vă execută.
El este executantul firmei cu sediul în Luxemburg, nu-i neutru sau echidistant, menirea lui este să vă execute silit.
`
Însă dacă aveți motive temeinice, puteți ataca titlul executoriu, sau executarea însăși, sau încheierile executorului, printr-o contestație la executare în termen de 15 zile de când ați luat la cunoștință.
Daca au trecut 4 ani, e simplu s-a prescris dreptul e a cere executare silita. Faceți contestație la executare in termen de 15 zile!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cred ca se impune sa contactati un avocat. Aveti in vedere si termenul de 15 zile de depunere a contestatiei, termen care curge de la data la care ati primit executarea silita. Este posibil sa aveti sanse cel putin de diminuare a sumelor pentru care sunteti executat.
@bianca12: nu este atat de simplu. Pana nu se studiaza actele e greu sa spui daca s-a prescris sau nu dreptul.
Ultima modificare: Vineri, 20 Octombrie 2017
Company Advising, utilizator

Alte discuții în legătură

Se poate prescrie datoria mea? andreeapiringer andreeapiringer Bună ziua! Am o datorie la o banca de 6000E. Creditul a fost făcut în 2008, Din 2009 nu am mai plătit absolut nimic. Azi am primit prin posta o executare ... (vezi toată discuția)
Prescriere credit matyluca matyluca Buna seara. Un credit facut in 2005 de nevoi personale, a fost platit numai o parte, dupa care nu a mai fost facut facuta nici o plata. In 2007 contractul a ... (vezi toată discuția)
Amenintari firma de recuperare chitoiu chitoiu Servus tuturor! Am avut un credit din care am mai ramas de plata cu o suma , iar in urma cu 4 ani si jumatate nu am mai putut platii . De o buna bucata de timp ... (vezi toată discuția)