avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... FIRMA DE CONSULTANTA(CONTRACT DECONSULTANTA CU ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

FIRMA DE CONSULTANTA(CONTRACT DECONSULTANTA CU (PRIMARIA) POATE INTOCMI STUDII DE FEZABILITATE SAU PROIECTE ?


Concret,există contracte încheiate între autorităţi ale administraţiei publice şi firme private, prin care aceste firme oferă instituţiei administraţiei publice (primărie, consiliu local), consultanţă privind accesarea fondurilor europene. Contractul,sărac în clauze şi explicaţii, la "OBIECTUL CONTRACTULUI" prevede sec:"Consultantul va asigura beneficiarului următoarele: "Consultanţă privind accesare fonduri de finanţare nerambursabile pe Măsura 322".Nu se specifică nicăieri în conţinutul contractului ce presupune această "consultanţă",adică, cam care ar fi concret atribuţiile consultantului. În lipsa detaliilor din contract, întrebarea este dacă aceste firme pot elabora, pentru sau în numele clientului,studii de fezabilitate sau proiecte tehnice?
Cel mai recent răspuns: dandanaua , utilizator 15:00, 11 Februarie 2009
Atata timp cat, in vederea incheierii contractului de consultanta, primaria a organizat licitatie publica cu respectarea prevederilor legale in materie (in special OUG 34/2006), aceasta firma poate realiza pentru beneficiarul primarie / consiliu local aceste documentatii tehnice.
Atentie insa: In vederea decontarii acestor lucrari, Consiliul local va aproba, prin Hotarare, actul aditional la contract prin care se prevede in mod expres obiectul documentatiei de elaborat si contravaloarea ce urmeaza a fi platita consultantului INAINTE de intocmirea efectiva a documentatiei.
Primari incheie contracte de consultanta cu firme private, fara licitatie publica si fara sa specifice in contract ce presupune "consultanta".Va acorda consultanta primariei si gata.Treaba este: daca firmele elaboreaza pt.primarii studii de fezabilitate, etc., fiecare lucrare in parte nedepaind 10.000 Euro, e totul in regula, nu, chiar daca, poate, in situatia in care, se incheia respectivul contract, specificandu-se in continutul sau care sunt lucrarile pe care firma le va face pentru primarie si, mai ales, daca se incheia contractul in urma unei licitatii publice, asa cum este corect si legal, poate fiecare studiu, proiect, etc., elaborat, ar fi fot mai ieftin decat cele elaborate de acea firma. Pe de alta parte, contractul de consultanta intra in categoria contractelor de achizitii publice, de care face vorbire in intreg cuprinsul sau OUG 34/2006?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firma de consultanta(contract deconsultanta cu (primaria) poate intocmi studii de fezabilitate sau proiecte ? drinceanudoinita drinceanudoinita Concret,există contracte încheiate între autorităţi ale administraţiei publice şi firme private, prin care aceste firme oferă instituţiei ... (vezi toată discuția)
Contracte incheiate de primari ciovica ciovica Un primar incheie cu o firma privata (fara cerere de oferta, fara licitatie, fara publicare in SEAP), 3 contracte ditincte, fiecare pentru efectuarea cate unui ... (vezi toată discuția)
Contract de consultanta cu efecte retroactive? dandanaua dandanaua Exemplu: La data de 1 octombrie 2008 se incheie un contract de consultanta intre o firma si o autoritate publica.La art.3 al contractului se prevede ca: ... (vezi toată discuția)