avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... FIRMA DE CONSULTANTA(CONTRACT DECONSULTANTA CU ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

FIRMA DE CONSULTANTA(CONTRACT DECONSULTANTA CU (PRIMARIA) POATE INTOCMI STUDII DE FEZABILITATE SAU PROIECTE ?

Concret,există contracte încheiate între autorităţi ale administraţiei publice şi firme private, prin care aceste firme oferă instituţiei administraţiei publice (primărie, consiliu local), consultanţă privind accesarea fondurilor europene. Contractul,sărac în clauze şi explicaţii, la "OBIECTUL CONTRACTULUI" prevede sec:"Consultantul va asigura beneficiarului următoarele: "Consultanţă privind accesare fonduri de finanţare nerambursabile pe Măsura 322".Nu se specifică nicăieri în conţinutul contractului ce presupune această "consultanţă",adică, cam care ar fi concret atribuţiile consultantului. În lipsa detaliilor din contract, întrebarea este dacă aceste firme pot elabora, pentru sau în numele clientului,studii de fezabilitate sau proiecte tehnice?
Cel mai recent răspuns: Claudiu Druia , Consilier juridic 12:55, 30 Martie 2009
Consultanta este una.
Cand discutam de studii de fezabilitate sau proiecte tehnice, acestea sunt "produse" palpabile si nu este consultanta.
Ar trebui revizuit contractul.
Iulian_Cristian a scris:

Consultanta este una.
Cand discutam de studii de fezabilitate sau proiecte tehnice, acestea sunt "produse" palpabile si nu este consultanta.
Ar trebui revizuit contractul.

Imi pare rau s-o spun, dar gresiti. Intocmirea de studii de fezabilitate si proiecte pentru finantare europeana se includ in categoria "consultanta".

Punctual la intrebare: Da, firma respectiva poate intocmi astfel de documentatii. Insa din cele relatate, acest contract este unul generic, un simplu contract-cadru. De aceea va trebui, anterior intocmirii concrete a unei documentatii de acest tip, sa se completeze contractul cadru printr-un act aditional, in care sa se regaseasca concret drepturile si obligatiile (mai ales cele financiare!) ale fiecarei parti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firma de consultanta(contract deconsultanta cu (primaria) poate intocmi studii de fezabilitate sau proiecte ? ciovica ciovica Concret,există contracte încheiate între autorităţi ale administraţiei publice şi firme private, prin care aceste firme oferă instituţiei ... (vezi toată discuția)
Fonduri nerambursabile natalyn natalyn sunt persoana fizica si as dori sa-mi spuneti daca pot sa beneficiez de fonduri nerambursabile pentru costruirea unei pensiuni in zona rurala si cum sa ... (vezi toată discuția)
Elaborare studiu de fezabilitate - jud. prahova basilmir basilmir Buna ziua, Suntem o primarie si vrea sa construim un dispensar in comuna. Ne trebuie o firma care sa realizeze studiul de fezabilitate. Ce firme pot realiza ... (vezi toată discuția)