avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1018 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Casare hotarare judecatoreasca definitiva ilegala
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Casare hotarare judecatoreasca definitiva ilegala

1.Cum se poate casa o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila data intr-un proces civil, cu incalcarea legii, a procedurii civile si a dreptului la aparare ?
2.Ce cai legale exista ?
3.Este legal un asemenea document ilicit ?
4.Poate fi proba legala pentru ceva anume ? :O

Ma intereseaza alte cai legale in afara de penal si C.E.D.O. ( ca asta stiu ). Eventual memoriu la I.C.C.J. ?

Multumesc
Ultima modificare: Duminică, 11 Mai 2014
Krissia ., Alte profesii
Cel mai recent răspuns: Krissia . , Alte profesii 06:52, 13 Mai 2014
Nu se poate.
O hotarare judecatoreasca gresita ramane valabila.

Nici la CEDO nu se castiga decat daca este vorba de incalcari de drepturi si libertati fundamentale garantate de CEDO.
Puteți face plângere la CSM împotriva judecătorilor la inspecția judiciară și plângere penală.
Se poate și la CEDO dacă considerați că pe parcursul procesului vi sa încălcat dreptul la justiție. Dar trebuie analizat concret speța Dvs. deoarece așa putem spune că se poate... Consultați un avocat.
Ultima modificare: Luni, 12 Mai 2014
papati, utilizator
@Av Lascoschi

S-a incalcat art. 6 din Conventie.

@Papati

1. Procese judecate in baza vechiului cod de procedura civila
2. Hotarari nesemnate de grefier si judecatori = nulitate absoluta a hotararii prin raportare la art. 261.8 coroborat cu art. 105 C.p.c vechi
3. Incheieri de sedinta prin care s-a dispus amanarea pronuntarii - nesemnate de grefier si judecatori = nulitate absoluta a hotararii prin raportare la art. 261.8 coroborat cu art. 105 C.p.c vechi
4. Incalcari cu intentie de procedura civila :rtfm:
5. Incalcari ale altor legi
6. Nepronuntarea asupra unor cereri facute de mine
7. Pronuntarea pe cereri initiale de actiune dupa ce la primul termen am modificat actiunea
8. Ignorarea unor probe fara a fi respinse motivat
9. Respingeri de cereri de amanare pt pregatirea apararii, facute la primul termen de judecata
10. Anulari de actiuni "ca netimbrate" in conditiile in care dovada timbrarii era la dosar
11. Ignorarea unor cereri de aparare formulate de mine, fara a fi admise sau respinse, ci pur si simplu s-au facut "ca ploua"....
12. Refuz de primire note sedinta si alte documente chiar in sedinta de judecata = abatere disciplinara
13. Comportament neadecvat unui judecator in raport cu o parte din proces (eu)....Mai clar, atunci cand am dorit sa depun documente la dosar s-a refuzat primirea lor in sedinta publica iar cand am dorit sa vorbesc in apararea mea nu am fost lasata sa vorbesc ba mai rau mi s-a spus ca "intind coarda". = abatere disciplinara
14. Ramas in pronuntare de la primul termen, fara sa fie judecata cauza...
15. Respingere recurs"ca tardiv introdus" in conditiile in care l-am introdus in termen legal.

Sincer, mie toate acestea ma duc catre un caz de coruptie...deci plangere la D.N.A. ( ca oricum am una pt altceva)...

:foottap: :ban:
Ultima modificare: Marți, 13 Mai 2014
Krissia ., Alte profesii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare primita prin posta, nesemnata de judecator, decat de grefier, este nula?? aidu aidu Tocmai am primit prin posta hotararea, care nu are insa nicio semnatura din completul de judecata, nici judecatoarea, nici asistentii, ci doar ... (vezi toată discuția)
Timbru de mediu pierdut in instanta elmi1 elmi1 Buna ziua! Am cerut in instanta restituirea taxei la care a fost respinsa, se mai poate face ceva ? Asta a fost ultimul raspuns al ... (vezi toată discuția)
Dupã douã hotãrâri nefavorabile irevocabile dar nu definitive se mai poate face ceva? razvancandrea razvancandrea după două hotărâri nefavorabile irevocabile dar nu definitive, la fond - judecătorie și apel - tribunal.... se mai poate face ceva ? (civil, - ... (vezi toată discuția)