Tocmai am primit prin posta hotararea, care nu are insa nicio semnatura din completul de judecata, nici judecatoarea, nici asistentii, ci doar grefierul.
Avand in vedere ca trebuie sa depun plangere la CA in termen de 3 zile, pot sa invoc astfel exceptia nulitatii??
Fiecare act de procedura emis de autoritatea instantei de judecata are importanta sa distincta,avand rolul de a preciza raporturile juridice dintre partile din cauza si obligarea acestora, potrivit legii, la executarea drepturilor si obligaţiilor lor reciproce.
Nerespectarea conditiilor impuse de lege pentru fiecare act de procedura duce la imposibilitatea realizarii scopului sau
In situatia ignorarii/incalcarii formelor si conditiilor prevazute pentru aducerea la indeplinire a actelor de procedura,legea prevede sanctiuni, dintre care cea mai importanta este nulitatea.
Exceptia nulitatii este mijlocul procesual prin care partile sau instanta de judecata invoca, acele incalcari ale legii care atrag nulitatea actului de procedura respectiv.
Nu orice neregularitate conduce obligatoriu la nulitatea actului juridic
In speta dvs ,chiar daca in extremis ati invoca exceptia nulitatii continutului hotararii,hotararea in sine ramane temeinica si legala
Nu este cauza de nulitate,drept urmare nu puteti ataca acest aspect. Cele 2 doua exemplare originale ale hotararii se semneaza de catre judecator(i) nu si hotararea comunicata partilor. Ce se comunica partilor se semneaza doar de grefier.
Corect, alexistintin, nu este caz de nulitate,si, oricum,nu puteti dovedi ca este vorba de o nulitate condtionata ,conform art.175 NCPC,deoarece,numai nulitatea conditionata duce la desfiintarea actului de procedura, sau, nulitatea absoluta, ori nu este cazul.
Ma vexeaza dpdv logic interpretarea asta, chiar daca dpdv cutumiar poate o avea sens pt cei obisnuiti.
Ce rost are sa semneze doar pe copia care se depune la dosar... iar pe cealalta sa nu o semneze??
Si care ar fi prevederile legale incidente care substantiaza forma actelor de procedura, relevante in aceasta situatie?
Mai mult, cf. art. 55 alin (2) Legea 304/2004 Asistenţii judiciari participă la deliberări cu vot consultativ şi semnează hotărârile pronunţate. Opinia acestora se consemnează în hotărâre, iar opinia separată se motivează.
Mai mult, in hotararea de care vbesc, nu se gaseste nicio astfel de precizare referitoare la opiniile asistentilor judiciari, cu atat mai putin ca ar fi semnat.
Este asadar atunci acesta motiv de anulare???
Vexatul dpdv logic, nu are valoare de norma juridica.Judecatorii semneaza cele douaoriginale,nu copiile,copiile se trimit la parti.Asistentii judiciari nu participa la toate litigiile,ci doar la cele care privesc conflicte de munca si asigurari sociale[/b].Dvpdv juridic nu aveti motiv de anulare,iar dpdv logic nu conteaza.
Titlu de proprietate
aylyn87
Am un proces cu un vecin care a intrat ilegal in curte, acest vecin a primit de la primarie acea proprietate (are acte), desi acel loc este al meu conform ... (vezi toată discuția)