Buna ziua, am si eu o nelamurire. Tocmai am primit decizia de încetare a contractului de munca( desfiintare post), iar in Adeverința de vechime apare salariul de incadrare de 1160 RON in condițiile in care eu luam salariul 850ron(brut cf. Contractului de munca), iar net 605 RON. De ce sunt Diferențe așa mari între salariul de incadrare si salariul net? Este in regula? Menționez ca am studii superioare si am lucrat la aceasta firma 1 an si 10 luni. Multumesc.
Multumesc de răspuns. Înțeleg ca la un salariu de incadrare de 1160 RON eu as fii trebuit sa iau 850 RON net, nu 605 RON. In cazul in care nu pot lua legătura cu angajatorul ce pot face? Zilele acestea as dori sa depun actele pt somaj, pana o sa-mi găsesc un loc de munca(sper cat mai repede). Ce ma sfatuiti sa fac?
1. Salarii compensatorii se primesc numai daca sunt prevazute in c.i.m., in c.c.m. aplicabil angajatoruluis au in reg.intern al acestuia
Daca la nivel de angajator exista o astfel de prevedere, impotriva refuzului acestuia de a va acorda aceste salarii puteti sesiza ITM-ul si/sau promova o actiune in instanta la Tribunalul in raza caruia aveti domiciliul sau locul de munca. Actiunea fiind scutita de taxe judiciare.
2. Depuneti-va actele la somaj si apoi incercati sa luati legatura cu angajatorul pentru a remedia situatia.