avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 969 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Chirie fara contract- factura anterioara ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Chirie fara contract- factura anterioara mutarii-drepturi chirias

buna!am si eu o mare problema..m-am mutat in urma cu o luna intr-un apartament cu doua camere..la inceput proprietarul parea foarte ok..am cerut bineinteles din prima discutie sa se realizeze contract de inchiriere si adresa in buletin..mi-a spus ca sa mai asteptam putin sa ne cunoastem si ca in decurs de 2 sau 3 luni le vom face..mi s-a parut normal..i-am platit garantie si chiria pe o luna fara nici un act sau chitanta,pe incredere..dupa 2 zile dupa ce m-am mutat,a venit factura de la electricitate de pe perioada februarie martie..tin sa mentionez ca eu m-am mutat in 1 aprilie..si in mod normal i-am dat factura proprietarului sa o achite..dupa o sapt dupa ce initial a spus ca nu e problema mea ci a fostilor chiriasi care bineinteles au stat la fel fara contract,ma suna si imi spune ca eu trebuie sa platesc factura de electricitate si ca factura e estimativa...deci chiar si cum spune dansul,mi se pare sincer o aberatie..am notat contorul cand m-am mutat si de atunci si pana in prezent am consumat 93 de kw..si factura chiar daca este estimativa consumul este cam la fel.factura aceea trebuia deja achitata pana sa ma mut eu..factura de pe martie aprilie deja am achitat-o eu..in fine..intrebarea mea e ce drepturi am eu in momentul de fata?ma poate da afara?astept un raspuns cat mai rapid..va multumesc!
Cel mai recent răspuns: MihaiPetru , utilizator 17:26, 12 Mai 2014
Buna ziua!
Bineinteles ca dumneavoastra nu datorati decat ceea ce ati utilizat/consumat.
Proprietarul poate forta o evacuare, dar, in cazul unei sesizari, intre o amenda contraventionala pe care o puteti "incasa" dumneavoastra pentru ca veti fi gasit fara forme legale (cu privire la adresa de resedinta) si o acuzatie de evaziune fiscala catre proprietar, apreciez ca a doua are mai multa greutate si ar trebui sa-l aduca pe dl. proprietar la ganduri mai bune si la o atitudine mai cooperanta.
Pentru siguranta, obtineti cat de multe dovezi puteti (pastrati mail-urile, daca folositi aceasta cale de comunicare in relatia cu proprietarul).
Si, chiar daca nu aveti contract, nu ii mai dati nici un ban fara sa fi semnat macar o "chitanta de mana". Chiar pentru sumele deja remise, la urmatoarea intalnire solicitati-i o astfel de chitanta de mana pentru sumele deja platite.
Spor si voie buna!
Exact la acelasi lucru m-am gandit si eu.Am apucat de i-am dat in mana 300 de euro.in luna aprilie,insa in luna mai mi-a cerut sa ii pun banii pe card..insa apartamentul este pe numele mamei sale si eu am pus banii pe card pe numele fiicei sale,cea care mi-a inchiriat si cu care m-am inteles.are vreo importanta?totusi sper sa nu ajungem la asa ceva si sa se rezolve pe cale amiabila.multumesc pt raspuns!
Buna ziua din nou!
Cand veti semna contractul, aveti grija sa-l semnati cu cel care are acest drept (cel care poate instraina posesia).
Personal, nu vad cu ochi buni relatia asta "contractuala", de cand ati pomenit de amanarea semnarii contractului cu 2-3 luni "pana va cunoasteti mai bine". Care e problema daca semnati contractul si stipulati un termen de denuntare (care sa functioneze bilateral) de 30 de zile? Sau si mai scurt, dupa cum apreciati/negociati. Si astfel nu mai necesar un timp pentru "a va cunoaste" - daca nu va intelegeti, denuntati contractul.
Chiar, v-ati inscris in cartea de imobil?

Spor si voie buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Energie electrica imobil nou Serilius Serilius M-am mutat de aproximativ un an intr-un apartament ditr-un bloc nou. Dezvolatorul m-a lasat sa stau aici fara sa achit nimic pana in luna iulie a acestui an, ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. in luna august am vandut un imobil la care toate utilitatile ... Tahan Tahan Buna ziua. In luna august am vandut un imobil la care toate utilitatile au ramas tot pe numele meu. Au trecut de atunci 7 luni de zile de cand am vandut acel ... (vezi toată discuția)
Cine trebuie sa plateasca intretinerea in subiectul pe care il voi dezvolta mai jos? NicoletaN NicoletaN Buna ziua. In luna aprilie 2011 am cumparat un apartament prin Prima Casa. Vechii proprietari aveau datorii de 100 mil la intretinere pe care i-au achitat ... (vezi toată discuția)